Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Pompierul care a salvat un copil luat de viitură pe râul Proviţa, decorat

Plutonierul major Daniel Crîşmaru din cadrul Gărzii de intervenţie Băicoi, care a salvat viaţa unui copil sâmbătă, după ce a fost luat de viitură pe râul Proviţa, a primit Emblema de Onoare a MAI din parte ministrului interimar Mihai Fifor.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 07.08.2019 - 12:19

"Eroii sunt printre noi, este doar datoria noastră să îi vedem şi să le recunoaştem meritele. Iar Ministerul Afacerilor Interne are astfel de oameni excepţionali, care au înţeles că au o misiune înaltă şi o respectă. Este motivul pentru care astăzi am ales să-l felicit personal pe colegul nostru plt. maj. Crîşmaru Daniel, din cadrul Gărzii de intervenţie Băicoi, care în urmă cu două zile, aflat în timpul liber, a salvat viaţa unui copil căzut în apele râului Proviţa. I-am acordat cea mai înaltă distincţie a Ministerului Afacerilor Interne, Emblema de Onoare, iar, prin ordinul inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, a fost înaintat în grad, în mod excepţional, la gradul de plutonier adjutant. Astfel de oameni merită recunoştinţa şi respectul nostru - cei care aduc siguranţă, salvează vieţi, previn tragedii", a scris, miercuri, Mihai Fifor pe Facebook.

Doi copii de 3 şi 4 ani au fost surprinşi de viitură, sâmbătă, în zona Filipeştii de Pădure, în timp ce traversau râul Proviţa într-o căruţă.

Potrivit MAI, pompierul a înotat pe o distanţă de aproximativ un kilometru şi a salvat viaţa copilului de 4 ani.

Ulterior, a fost găsit şi cel de-al doilea copil, care a fost dus la spital.

Comentarii