Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Percheziţii DIICOT în Argeş, la o grupare care ar fi solicitat credite, în numele altor persoane

Poliţiştii şi procurorii DIICOT Ploieşti au făcut, marţi, 12 percheziţii în judeţul Argeş, la membrii unei grupări specilizate în fals informatic şi fraudă informatică. Aceştia sunt suspectaţi că au cerut online credite în numele altor persoane, folosind documente falsificate.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 05.03.2019 - 14:47

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Ploieşti, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, au făcut, marţi, 12 percheziţii domiciliare în judeţul Argeş, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, format din 17 suspecţi, specializat în fals informatic şi fraudă informatică.

Astfel, în perioada 2016-2019, membrii grupului au postat, pe site-uri web specializate, anunţuri privind recrutarea de forţă de muncă, solicitând persoanelor interesate date personale şi copii ale actelor de identitate.

Ulterior, utilizând datele de identitate astfel obţinute, precum şi acte falsificate privind calitatea de angajat, suspecţii au formulat cereri în numele persoanelor privind acordarea de credite on-line, de la instituţii financiar nebancare de pe teritoriul ţării.

În urma cercetărilor s-a stabilit că, până în prezent, membrii reţelei infracţionale au formulat 36 de solicitări de creditare utilizând datele de identificare personale ori aparţinând altor persoane, fotocopiile actelor de identitate ale acestora, precum şi adeverinţe de salariat şi extrase de cont falsificate, date şi documente pe care le-au introdus în aplicaţiile (sistemele informatice) ale instituţiilor financiare nebancare.

În urma percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate, în vederea cercetărilor, 9 sisteme informatice, 35 de telefoane mobile, 9 carduri de memorie, 14 carduri bancare, 22 de cartele telefonice, 2.150 de euro şi diferite înscrisuri.

La sediul DIICOT-S.T.Ploieşti vor fi duse pentru audieri 14 persoane.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti.

Comentarii

loading...