Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Oseminte umane găsite de muncitorii care lucrau în curtea Colegiului Unirea din Braşov

Mai multe oseminte umane au fost descoperite la 3 metri adâncime, de muncitorii care lucrau la sistemul de drenaj, în curtea Colegiului Unirea din Braşov, joi dimineaţa fiind luată decizia de a cere autorizaţia Ministerului Culturii pentru supraveghere arheologică.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 13.12.2018 - 14:19

Descoperirea a fist făcută miercuri după-amiaza, de muncitori, în timp ce se executau lucrări în curtea Colegiului Unirea din Braşov, la sistemul de drenaj.

Osemintele au fost descoperite la adâncimea de aproximativ 3 metri.

Lucrările au fost suspendate pentru a se face constatările necesare în astfel de cazuri, iar joi dimineaţa, o echipa mixtă formată din reprezentanţi ai Primăriei, ai Poliţiei, ai Direcţiei Judeţene de Cultură, precum şi arheologul angajat de Primarie, au ajuns în zonă.

În urma discuţiilor s-a stabilit ca Direcţia de Cultură să facă demersurile pe lângă Ministerul Culturii pentru obţinerea Autorizaţiei pentru supraveghere arheologică pe toată durata lucrărilor, iar, în paralel, va continua analiza osemintelor.

Lucrările vor continua la Colegiul Unirea, în interior, şi, după obţinerea autorizaţiei, şi în exterior.

 

Comentarii