Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Orașul Cluj-Napoca a depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori

Cluj-Napoca a depăşit, luni, 19 octombrie, rata de 3 cazuri de COVID la 1.000 de locuitori, potrivit datelor oficiale oferite de Prefectura Cluj.

Share

Ioana Oancea 0 comentarii

19.10.2020 - 23:14

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va reuni marţi, 20 octombrie, când urmează să fie adoptate noi restricţii.

Potrivit prefectului Mircea Abrudean, se înregistrează o incidenţă de 3.02 cazuri la mia de locuitori, fiind vorba despre populaţia rezidentă, fără a se ţine cont de studenţi şi de alte persoane care locuiesc fără forme legale sau fac naveta la Cluj.  

„Mâine vom analiza în CJSU toate aspectele. Deocamdată vorbim de 3,02, în condiţiile în care ne raportăm doar la populaţia rezidenta pe baza datelor de la Evidenţa Persoanelor. Totuşi avem un numar foarte mare de studenţi în Cluj-Napoca, precum şi alte persoane care activează aici şi nu sunt înregistrate în evidenţe. Vedem cum evolueaza cifrele mâine şi luăm deciziile care se impun cu siguranţă”, a spus prefectul.  

Dintre măsurile care vor fi luate, cel mai probabil, mâine: trecerea pe scenariul 3 la unităţi de învăţământ preuniversitar, masca obligatorie în toate spaţiile deschise, închiderea restaurantelor şi cafenelelor la interior (rămân terasele şi delivery sau take away), închiderea activităţilor de jocuri de noroc si închiderea programului cu publicul pentru cinematografe şi instituţiile de cultură.

Comentarii