13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiOMS anunță peste 4,5 milioane de îmbolnăviri cu Covid-19 la nivel mondial!

OMS anunță peste 4,5 milioane de îmbolnăviri cu Covid-19 la nivel mondial!

Curba noilor cazuri se menţine ascendentă cu 80.000 de infecţii zilnice, în timp ce numărul deceselor în ultimele cinci zile se situează la aproximativ 5.000, remarcându-se o oarecare stabilizare a ambilor indicatori.

Continentul american este cel mai afectat, cu 1,96 milioane de cazuri, urmat de Europa (1,87 milioane) şi Orientul Mijlociu, care cu 326.000 de contagieri este una din zonele în care pandemia a părut să avanseze cel mai repede.

SUA, Rusia, Marea Britanie şi Spania, în această ordine, se menţin ca ţări cu cele mai mare număr de cazuri, în timp ce Brazilia este pe cale să depăşească Italia pe poziţia a cincea, iar Peru cu peste 84.000 de cazuri intră pe lista celor 12 ţări cele mai afectate de coronavirus.

Pacienţii recuperaţi în întreaga lume au ajuns la 1,83 de milioane, în timp ce numărul bolnavilor în stare gravă sau critică este în scădere lentă şi se situează la 44.000, reprezentând 2 la sută din totalul cazurilor active.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă