Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Nava maritimă MAI 1103

Noua flotă a Poliției de Frontieră: o navă maritimă și trei șalupe de intervenție

Ministerul Afacerilor Interne se pregătește să cumpere o navă maritimă de patrulare și trei șalupe de intervenție, care vor intra în dotarea Poliției de Frontieră a României.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 03.10.2018 - 15:28

Guvernul României a aprobat Nota de fundamentare pentru cumpărarea unei nave maritime de patrulare, care urmează să intre în dotarea Poliției de Frontieră a României.

Nava maritimă va fi cumpărată de Ministerul Afacerilor Interne. MAI mai are în planul de achiziție, tot pentru Poliția de Frontieră, și trei șalupe de intervenție.

Potrivit Hotărârii de Guvern 841 / 2018, publicată miercuri în Monitorul Oficial, nava maritimă de patrulare va costa circa 65 de milioane de lei, fără TVA (circa 77 de milioane de lei, inclusiv TVA). Separat, cele trei șalupe de intervenție vor costa circa 21 de milioane de lei, fără TVA.

Banii ncesari achiziției celor patru nave vor fi asigurați din fonduri externe nerambursabile și din bugetul MAI.

Potrivit Notei de fundamentare, nava maritimă de patrulare solicitată de Poliția de Frontieră va avea o lungime de cel mult 43 de metri și o lățime de cel puțin șase metri. Pescajul navei goale va fi de cel mult 2,5 metri, ceea ce înseamnă că ea va putea naviga nu doar pe Marea Neagră, ci și pe Dunărea maritimă. Viteza maximă a navei va fi de circa 30 de noduri, iar autonomia va fi de 600 de mile marine.

"Achiziția navei maritime de patrulare va contribui la eficientizarea supravegherii frontierelor, depistarea migranților, prevenirea migrației ilegale, acțiuni de căutare și salvare și reducerea traficului ilegal de bunuri și contrabandă", menționează documentul aprobat de Guvern.

Poliția de Frontieră are acum în dotare câteva nave de patrulare mai vechi, care participă și la misiuni coordonate de Agenția Frontex.

Comentarii

loading...