Foto: INQUAM PHOTOS

Nicușor Dan: Bugetul de venituri pe anul viitor este de cam 4,5 miliarde lei

Primarul general al Capitalei a promis pentru luna februarie un buget realist, bazat pe încasări realizabile, în care datoriile acumulate până acum să fie reeșalonate.

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 31.12.2020 - 09:07

„O să avem un buget cu venituri de cam 4,5 miliarde de lei, aşa cum au fost veniturile din ultimii ani, cu o mică creştere progresivă, 4 miliarde 4,1 – 4,2. Important este, pentru credibilitatea noastră ca instituţie, să avem un buget realist, în sensul că, dacă ştim că vom încasa 4,5 miliarde, să punem în buget că vom încasa suma asta de 4,5 miliarde, nu ca la precedenta administraţie care spunea că va încasa 7 miliarde şi jumătate şi până la urmă tot 4 miliarde încasa.”, a anunțat miercuri seară Nicușor Dan, într-o emisiune la Digi 24.

Primarul general al Capitalei analizează posibilitatea creșterii gradului de îndatorare pentru a avea posibilitatea contractării unor împrumuturi necesare realizării investițiilor de strictă necesitate.

„Strategia este pur şi simplu să recunoaştem aceste datorii să le reeşalonăm şi în bugetul pe 2021 să prevedem plata datoriilor şi plata cheltuielilor de funcţionare urmând ca, cu ajutorul Ministerului de Finanţe, să ridicăm rata de îndatorare. Nu se poate, şi mă refer la administraţia precedentă, să nu-ţi planifici bugetul astfel încât la sfârşit de mandat să termini cu datorii de trei sferturi din bugetul anual. Realmente, este incalificabil ceea ce s-a întâmplat.”, a mai spus Nicușor Dan.

Comentarii