Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministerul Educaţiei: Realizăm erată pe erorile din manualul de Geografie

Ministerul Educaţiei va realiza o erată pentru manualul de Geografie de clasa a VI-a, după ce au fost depistate greşeli, instituţia precizând că evaluatorii care au avut erori nu vor mai avea dreptul de a participa la selecţiile viitoare şi că poate acţiona în instanţă autorii.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 24.08.2018 - 19:25

“Ca urmare a erorilor ce au fost depistate în manualul de Geografie pentru clasa a VI-a, Ministerul Educaţiei Naţionale face următoarele precizări: În prima parte a săptămânii viitoare, va apărea varianta digitală corectată a manualului de Geografie de clasa a VI-a, incluzând şi atenţionări cu privire la varianta din print.Va fi realizată o erată tipărită pentru manualul de Geografie de clasa a VI-a, erată ce va fi trimisă în şcoli până la începutul anului şcolar, astfel încât elevii să primească odată cu manualul şi erata în cauză”, se arată într-un comunicat de presă trimis, vineri, de Ministerul Educaţiei.

De asemenea, instituţia mai precizează că la nivelul Ministerului a fost demarată o “cercetare amănunţită” pentru a vedea în ce etapă a procesului de scriere/evaluare/editare au apărut respectivele erori.

“Pentru a preîntâmpina reiterarea unor astfel de situaţii, Ministerul Educaţiei Naţionale se va asigura că toţi evaluatorii care au avut erori în activitatea desfăşurată într-o etapă a procesului de evaluare nu vor mai avea dreptul de a participa la selecţia pentru evaluări viitoare. În plus, contractul de colaborare semnat cu evaluatorii de manuale prevede că neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiilor asumate prin contract atrage răspunderea părţii în culpă”, se mai arată în sursa citată.

Totodată, Ministerul mai informează că activitatea redactorului din cadrul Editurii Didactice şi Pedagogică ce a lucrat la manualul de Geografie de clasa a VI-a va fi supusă analizei Comisiei de Disciplină.

“Ministerul Educaţiei Naţionale îşi rezervă dreptul de a acţiona în instanţă, acolo unde este posibil, autorii/redactorii/evaluatorii manualelor (în funcţie de etapa în care s-au produs erorile), pentru daunele aduse. Menţionăm că, spre deosebire de anii anteriori, când Ministerul Educaţiei Naţionale nu avea drept de erată asupra manualelor pe care le achiziţiona, acum are acest drept şi poate opera remedierile necesare”, se mai arată în sursa citată.

Mai multe greşeli au fost depistate în noul manual de Geografie pentru elevii din clasa a VI-a, iar Editura Didactică spune că le va corecta, însă doar în manualele digitale, exprimându-şi încrederea că acestea “nu sunt recurente”. Asociaţia Părinţilor condamnă erorile şi le consideră “inadmisible".

Comentarii

loading...