METEO. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

În următoarele două săptămâni, vremea va fi oscilantă din punct de vedere termic în următoarele două săptămâni, cu zile în care temperaturile maxime vor depăși, în medie, 34 de grade, dar și cu intervale când probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în majoritatea regiunilor, în special în zonele montane, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 07.08.2017 - 23:53

 

În următoarele două săptămâni, vremea va fi oscilantă din punct de vedere termic în următoarele două săptămâni, cu zile în care temperaturile maxime vor depăși, în medie, 34 de grade, dar și cu intervale când probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în majoritatea regiunilor, în special în zonele montane, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

BANAT

În prima zi a intervalului de prognoză, vremea se va răci semnificativ, valorile termice diurne se vor apropia de cele specifice perioadei, iar media lor, pe întreaga regiune, va fi de 30 de grade. Până în jurul datei de 10 august se va încălzi din nou, astfel că media maximelor va atinge 38 — 39 de grade.

În următoarele două zile temperaturile maxime vor scădea cu 10 — 11 grade, apoi se va încălzi, de la o medie a maximelor termice de 27 de grade, în data de 13 august, până la 33 de grade, în ultima zi de prognoză. Media temperaturilor minime va oscila între 18 și 21 de grade.

Până în dimineața zilei de 13 august, temperaturile minime vor scădea, iar media lor va fi de 15 grade, apoi nu vor mai avea variații semnificative. Probabilitatea de apariție a averselor va fi mai ridicată în jurul datei de 7 august și în intervalul 11 — 13 august.

CRIȘANA

După o răcire semnificativă a vremii, care se va produce în prima zi a intervalului de prognoză, vremea se va încălzi treptat, astfel că maximele termice vor atinge, în medie, la mijlocul primei săptămâni, 37 — 38 de grade. În următoarele două zile se va răci, iar maximele diurne nu vor mai depăși valori medii de 26 — 27 de grade.

Până la sfârșitul intervalului se va încălzi din nou, iar mediile vor ajunge la valori de 31 — 32 de grade. Temperaturile minime vor avea variații de la 14 grade în diminețile de 13 și de 14 august, și 21 de grade, în jurul datei de 11 august. Vor fi posibile averse aproape în fiecare zi, pe arii mai extinse în data de 7 august și între 11 și 13 august.

TRANSILVANIA

În primele două zile de prognoză, media maximelor termice va fi de 30 de grade, apoi se va încălzi, astfel că între 9 și 11 august va urca spre 34 — 35 de grade. Ulterior, până în data de 13 august, media va scădea cu 8 grade, apoi va crește din nou, ușor și treptat, spre 31 de grade, în ultima zi a intervalului de prognoză.

Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative până spre sfârșitul primei săptămâni, iar media lor va fi de 17 — 18 grade. Vor urma două zile, în care temperaturile nocturne vor scădea cu 4 — 5 grade, apoi nu se vor mai modifica semnificativ și vor atinge valori în jurul a 13 grade.

Vor fi averse pe arii extinse la începutul intervalului de prognoză și în zilele de 12 — 13 august. În rest, doar pe arii restrânse, vor fi posibile averse, în general slabe cantitativ.

MARAMUREȘ

În prima zi a intervalului de prognoză, vremea se va răci semnificativ, iar media valorilor termice diurne nu va mai depăși 27 de grade. Ulterior, până în data de 10 august, se va încălzi, astfel că media maximelor va atinge 36 de grade. În următoarele două — trei zile, temperaturile maxime vor scădea cu 10 — 11 grade, după care se va încălzi din nou, de la o medie a maximelor termice de 26 de grade, în data de 13 august, până la 30 — 31 de grade în ultima zi de prognoză.

Media temperaturilor minime va oscila între 16 și 19 grade în primele 5 zile, în următoarele două va scădea cu aproximativ 5 grade, apoi va rămâne relativ constantă. Probabilitatea pentru averse pe arii mai extinse va fi ridicată la începutul intervalului și în perioada 11 — 13 august. În rest, ploi de scurtă durată vor fi posibile izolat.

MOLDOVA

În primele două zile de prognoză, vremea se va răcori, astfel că, în data de 8 august, media maximelor va fi de 28 de grade, iar a minimelor de 18 grade. În continuare, până în 11 august, se va încălzi, astfel că maximele termice vor atinge, în medie, 34 de grade, iar minimele 19 grade.

Va urma o scădere a temperaturilor, cu 6 grade pentru valorile maxime și cu 3 grade pentru cele minime, pentru ca, până la finalul celei de-a doua săptămâni, să nu se mai înregistreze variații importante. Vor fi averse pe arii relativ extinse în data de 7 august, în jurul datei de 12 august și izolat în restul intervalului.

DOBROGEA

Atât valorile termice diurne, cât și cele nocturne vor fi, în general, în scădere, până în 13 — 14 august, când media maximelor va ajunge la 29 — 30 de grade, iar a minimelor la 19 grade. Ulterior, până la încheierea intervalului de prognoză, nu vor mai fi variații semnificative. De asemenea, vor fi condiții pentru averse în primele zile ale intervalului de prognoză, în 13 august și în jurul datei de 18 august.

MUNTENIA

La începutul intervalului de prognoză, valorile termice diurne vor scădea, iar media lor va atinge 33 de grade. În următoarele trei zile se va încălzi, astfel că în jurul datei de 11 august, media maximelor termice va fi de 36 de grade. Vor urma două zile de răcorire a vremii, astfel că în 13 august temperaturile maxime vor fi în medie de 30 de grade.

Până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni va avea loc un nou proces de încălzire, iar maximele termice vor ajunge la o medie de 34 de grade. Temperaturile minime, în general, vor fi în scădere, de la o minimă de 21 de grade, în prima dimineață, până la 17 grade, în ultimele. Probabilitatea de apariție a averselor va fi mai mare în primele două zile de prognoză și în 12 și 13 august.

OLTENIA

Până spre sfârșitul primei săptămâni, media temperaturilor maxime va avea variații între 34 și 36 de grade, iar a minimelor se va situa în jurul valorii de 21 de grade. Vor urma două zile de răcorire, apoi din nou o creștere treptată, de la o medie a valorilor maxime de temperatură de 29 de grade în data de 13 august, până la 34 de grade în 20 august.

Temperaturile minime se vor situa, în medie, între 17 și 21 de grade. Probabilitatea de apariție a averselor va fi mai mare în primele două zile din interval și în 12 — 13 august.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...