12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialAstazi, tunete si fulgere

Astazi, tunete si fulgere

In tara. Vreme instabila. Ploi, indeosebi cu caracter de aversa, insotite si de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, in Banat, Oltenia, Transilvania si zona montana (Carpatii Occidentali si Meridionali), cu cantitati de apa de 20-25 l/mp, iar la munte, izolat, 40-50 l/mp. Conditii de grindina. In restul teritoriului, ploi spre seara si in cursul noptii, pe arii mai restranse. Maxime 22-32°C; minime 10-20°C. Presiunea atmosferica, in scadere usoara.

Maine, tot ploi

In tara. In centrul, estul si sudul tarii, precum si la munte, indeosebi ziua, averse de ploaie si descarcari electrice. Local, cantitati de apa de 15-20 l/mp, izolat mai insemnate la munte. In restul teritoriului, ploi izolate. Maxime 24-30°C; minime 12- 20°C. Presiunea atmosferica, usor variabila.

Comentariul specialistului

In urma activitatii ciclonice din zona Peninsulei Balcanice, tara noastra va fi afectata in zilele sfarsitului de saptamana de un pasaj frontal care va determina ploi in majoritatea regiunilor. Ca urmare a circulatiei predominant vestice din straturile mai inalte ale atmosferei, frontul de interes se va deplasa treptat spre estul tarii, unde va trena si la inceputul saptamanii care urmeaza.

In Europa, si ploi, si soare

Vremea va fi in general instabila in zonele nordice, dar si central-sud-estice ale continentului, unde va ploua pe spatii relativ extinse. In restul Europei vremea va fi predominant frumoasa, iar ploile se vor semnala doar izolat in extremitatile de est si de nord-vest.

Cele mai citite

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Peste 200 de locuri de muncă pentru români oferite de angajatorii europeni

Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București (AMOFM) a transmis o veste îmbucurătoare pentru cei în căutare de oportunități de angajare, informând că...

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...
Ultima oră
Pe aceeași temă