10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialAstazi, ploua

Astazi, ploua

Vreme in general instabila. Cer mai mult noros si ploi in Oltenia, Muntenia, sud-estul Transilvaniei, Moldova, Carpatii Meridionali si Orientali. In aceste zone cantitati de apa peste 20…25 de litri/mp si punctiform chiar 35…40 de litri/mp; local grindina si valori termice diurne in scadere. Averse insotite de descarcari electrice si de intensificari de scurta durata ale vantului. In celelalte regiuni, innorari temporare si astfel de fenomene pe arii mult mai restranse. Maxime 20…26°C; minime 8…6°C. Presiunea atmosferica, in scadere.

Maine, vreme instabila
Cer mai mult noros. Ploi insemnate cantitativ in Oltenia, Muntenia, Moldova, Carpatii Meridionali si Orientali; temperatura aerului in scadere in timpul zilei. In restul teritoriului, ploi pe arii mai restranse. Descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si izolat conditii de caderi de grindina. Maxime 18…26°C; minime 6…16°C. Presiunea atmosferica, in scadere usoara.

Comentariul specialistului
In jumatatea de vest a Europei se evidentiaza Anticiclonul Azoric iar in restul continentului mai important de mentionat sunt doua nuclee depresionare. Fronturi atmosferice se vor manifesta plenar in zona tarii noastre, racirea din urmatoarele zile fiind o consecinta directa a prezentei acestora. In aceasta saptamana zilele nu vor fi foarte diferite una fata de alta, in sensul ca instabilitatea atmosferica va fi accentuata si nici nu vor exista regiuni favorizate sub aspectul precipitatiilor. Ploile vor fi mai abundente in sudul si estul tarii, precum si la munte, zone unde sunt de asteptat cantitati de apa de pana la 40 l/mp, iar caderile de grindina vor fi destul de frecvente.

In Europa, innorari accentuate
In vestul, sud-vestul si sud-estul extrem al Europei va predomina o vreme frumoasa. In rest, cerul va prezenta innorari accentuate, va ploua; ploile vor avea si caracter de aversa, vor fi insotite si de descarcari electrice. Cantitatile de apa vor fi insemnate in Peninsula Balcanica, zonele limitrofe ale Marii Adriatice, in Danemarca si republicile baltice.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă