10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialAstazi, ploaie in aversa

Astazi, ploaie in aversa

In tara. Vreme usor instabila, cu innorari, local averse de ploaie si descarcari electrice, ziua in regiunile nordice, iar noaptea in Banat si Oltenia. In restul teritoriului, cer variabil si ploi numai cu totul izolat. Vant cu unele intensificari in zona montana inalta. Maxime 21…31°C, cu cele mai ridicate valori in Campia Romana, minime 10…20°C, mai coborate in depresiuni. Presiune atmosferica fara variatii importante.

Maine, cer schimbator

In tara. In sudul tarii si la munte, cer schimbator si local averse temporare de ploaie, insotite si de descarcari electrice. In restul teritoriului, cer variabil si ploi izolate. Maxime 22…30°C, minim 8…18°C. Presiunea atmosferica, relativ stationara.

Comentariul specialistului

Astazi si maine, presiunea atmosferica se va mentine la valori usor peste 1010 m in toata tara, iar circulatia aerului in straturile inalte tot de la vest la est.
Vor mai fi ploi de scurta durata si neinsemnate cantitativ, la inceput in nord, aferente unui front ce apartine depresiunii islandeze (centrata undeva in Marea Baltica), apoi in regiunile sudice, venite dinspre zona Marii Mediterane.
Regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru aceasta perioada.
In Europa, vreme instabila

Vremea va fi instabila in cea mai mare parte a Europei. Sub actiunea unui front atmosferic in ocludere, va ploua pe arii extinse in tarile baltice, Polonia, Belarus, Peninsula Scandinava si Danemarca.
In sudul si centrul Europei, la trecerea unui pasaj frontal, vor fi innorari temporare si ploi locale in sudul Frantei, jumatatea nordica a Italiei, Austria, Slovenia, Croatia, Iugoslavia, Ungaria si vestul Romaniei.
Ploile vor fi mai ales sub forma de aversa, asociate cu descarcari electrice si intensificari temporare ale vantului. In restul continentului, innorarile vor fi trecatoare si ploile izolate.

Cele mai citite

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 aprilie 2024, mai multe decrete. Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea...

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...
Ultima oră
Pe aceeași temă