9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialAstazi, maxime de 14°C

Astazi, maxime de 14°C

In tara. Vreme in incalzire usoara. Spre sfarsitul intervalului in sud, numai izolat ploi. La munte precipitatii mixte. In zonele joase local ceata. Vant cu intensificari in Campia de Vest si in zona montana inalta. Maxime 4…14°C; minime -3…7°C. Presiunea atmosferica, in crestere usoara.
Zapada la munte. Predeal – 12 cm, Semenic – 9 cm, Stana de Vale – 16 cm, Vladeasa – 6 cm, Paltinis – 34 cm, Iezer – 6 cm, Sinaia 1500 – 44 cm, Cuntu – 28 cm, Vf. Omu – 29 cm, Ceahlau Toaca – 21 cm, Parang – 15 cm, Lacauti – 39 cm, Vf. Cristianu Mare – 52 cm.

Maine, vreme neasteptat de calda
In tara. Vreme calda pentru aceasta perioada a anului. Ploi in vestul si sudul tarii si local, mai ales noaptea, in rest. In zonele joase conditii de ceata. Vant cu intensificari in Campia de Vest, in Dobrogea, sudul Transilvaniei, nordul Moldovei si la munte. Maxime 6….16°C; minime 0…10°C. Presiunea atmosferica, in scadere.

Comentariul specialistului

Astazi presiunea atmosferica la nivelul solului va marca o crestere in estul-sud-estul Europei, fapt ce va determina si in Romania o vreme in general lipsita de precipitatii. Duminica si luni o noua arie depresionara va aborda teritoriul tarii dinspre vest – sud-vest, aducand ploi in majoritatea zonelor tarii, dar si un regim termic mai ridicat, din cauza orientarii circulatiei din sector predominant sudic.

In Europa, mai rece in vest, mai cald in est

In jumatatea de vest a Europei, vremea se va mai raci, iar in cea de est, temperatura va marca o usoara crestere. Vor mai fi innorari si precipitatii in Italia si in sudul Greciei, insemnate cantitativ, sub forma de ploaie, in tarile vestice si centrale, sub forma de ninsoare (insemnate in zona Muntilor Alpi, incluzand si Austria si Elvetia) si mixte in nordul si in estul extrem. In primele ore, in est si sud-est, va fi ceata.

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii Această vacanță (27 aprilie-7 mai) va cuprinde atât ziua de 1 mai, cât și...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii Această vacanță (27 aprilie-7 mai) va cuprinde atât ziua de 1 mai, cât și...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă