18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialAstazi, incalzire si ploi peste tot

Astazi, incalzire si ploi peste tot

In tara. Vreme in incalzire usoara. Innorari si ploi izolate dupa-amiaza in regiunile vestice si de sud-vest. Seara si noaptea ploi in toata tara. In Banat, sudul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia si la munte, descarcari electrice si cantitati de apa de 15-20 l/mp; izolat posibile caderi de grindina. Vant cu unele intensificari in estul tarii si in zona montana, dar si in restul teritoriului in timpul ploilor. Maxime 23-31°C; minime 8-18°C, usor mai scazute in estul Transilvaniei. Presiunea atmosferica, in crestere usoara.

Maine, putin mai rece

In tara. Ziua, local in jumatatea de sud a tarii si la munte si izolat in restul teritoriului, ploi si descarcari electrice. Vant cu unele intensificari in regiunile extracarpatice si in zona montana inalta. Maxime 20-28°C; minime 6-16°C. Presiunea atmosferica, in continua crestere usoara.

Comentariul specialistului

Cea mai mare parte a continentului a fost ieri dominata de un camp de presiune atmosferica ridicata iar fenomenele meteorologice s-au manifestat intrucatva la granitele acestuia, unde activeaza fronturi bine definite. Astazi si maine insa fronturi originare din zonele centrale si nordice ale Europei vor parcurge si tara noastra, tocmai pe circulatia din sector predominant nordic de la limita estica a acestui anticiclon. Pe de alta parte, un talveg de altitudine va influenta prin dispunerea sa aria precipitatiilor – in extindere treptata dinspre nord-vest (astazi) la intreaga tara (la noapte).

In Europa, in general cald

Vremea va fi calda, exceptand estul si sud-estul extrem al Europei, unde va fi racoroasa. Cerul va prezenta innorari accentuate si va ploua in nordul Marii Britanii, Suedia, Norvegia, Danemarca, Belgia, Olanda, Polonia, Ucraina, Cehia, Slovacia, Ungaria, jumatatea de sud a Rusiei si Belarus. In rest, cerul va fi variabil si ploile izolate dupa-amiaza.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 aprilie 2024, mai multe decrete. Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea...

VIDEO. Tensiuni la Paris. Confruntare tensionată între susținătorii Israelului și cei ai Gaza

Tensiunile la cote maxime în fața prestigioasei universități Sciences Po din Paris din cauza războiului din Gaza, în timp ce manifestanți pro-israelieni au venit...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă