Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Fregata "Regina Maria" (Foto: SMFN)

Marinarii militari au plecat în misiune cu echipament împotriva coronavirusului

Echipajul fregatei "Regina Maria", care a plecat ieri din portul militar Constanța, are la bord materiale de protecţie împotriva coronavirusului.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 23.03.2020 - 14:29

Înaintea plecării în misiunea internaţională din largul Mării Negre au fost luate măsuri de prevenire a infectării cu COVID-19 şi au fost asigurate materialele de protecţie pentru personal, conform procedurilor în vigoare, pentru menţinerea capacităţii de luptă a navei şi personalului, la bordul fregatei "Regina Maria", a anunțat, luni, Statul Major al Forțelor Navale (SMFN).

Fregata „Regina Maria”, cu un echipaj de 223 de militari, "va executa misiuni de supraveghere navală, aeriană și submarină, desfășurând antrenamente în comun cu partenerii din grupare în toate mediile de luptă: naval, aerian, submarin, război electronic și apărare CBRN (chimic, biologic, radiologic și nuclear), în vederea creșterii interoperabilității în aplicarea procedurilor specifice de conducere a acțiunilor militare, în Marea Neagră", precizează Comandamentul Flotei.

Pe timpul acestei misiuni, fregata românească are ambarcat un elicopter IAR-330 PUMA Naval.

Nava "Regina Maria" va fi integrată, pe timpul acestei misiuni, în gruparea SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group Two) a NATO, alături de nave militare din Bulgaria, Canada, Italia și Turcia.

Comentarii

loading...