12.5 C
București
luni, 18 octombrie 2021

Marinarii militari au plecat în misiune cu echipament împotriva coronavirusului

Înaintea plecării în misiunea internaţională din largul Mării Negre au fost luate măsuri de prevenire a infectării cu COVID-19 şi au fost asigurate materialele de protecţie pentru personal, conform procedurilor în vigoare, pentru menţinerea capacităţii de luptă a navei şi personalului, la bordul fregatei „Regina Maria”, a anunțat, luni, Statul Major al Forțelor Navale (SMFN).

Fregata „Regina Maria”, cu un echipaj de 223 de militari, „va executa misiuni de supraveghere navală, aeriană și submarină, desfășurând antrenamente în comun cu partenerii din grupare în toate mediile de luptă: naval, aerian, submarin, război electronic și apărare CBRN (chimic, biologic, radiologic și nuclear), în vederea creșterii interoperabilității în aplicarea procedurilor specifice de conducere a acțiunilor militare, în Marea Neagră”, precizează Comandamentul Flotei.

Pe timpul acestei misiuni, fregata românească are ambarcat un elicopter IAR-330 PUMA Naval.

Nava „Regina Maria” va fi integrată, pe timpul acestei misiuni, în gruparea SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group Two) a NATO, alături de nave militare din Bulgaria, Canada, Italia și Turcia.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă