6.5 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024
AcasăSpecialJudecătoarea Cîrstoiu a fost ARESTATĂ pentru mită de peste 1.000.000...

Judecătoarea Cîrstoiu a fost ARESTATĂ pentru mită de peste 1.000.000 euro

UPDATE Judecătoarea acuzată că a luat mită  peste un milion de euro, arestată!

Judecatoarea Veronica Cîrstoiu de la Curtea de Apel Bucureşti  şi fiul ei , Florin Cergan, au fost arestaţi 29 de zile pentru corupţie. Judecătoarei i se imputa faptul că a primit peste 1.000.000 de euro pentru a da soluţii favorabile in dosarele unor oameni de afaceri.

Fiul ei a fost prins in flagrant, joi seara, cu 50.000 de euro, pe care urma sa-i dea mamei sale. Mai departe, aceşti bani trebuiau sa ajunga la alt magistrat ce urma sa dea o soluţie favorabilă cumpărătorului de influenţă. 

Judecătoarea Cîrstoiu a fost implicată şi în dosarul judecătoarelor corupte de la Tribunalul Bucureşti, Antonella Costache şi Viorica Dinu, trimise în judecată in stare de arest. Numitorul comun este Dinel Staicu, de la care au luat mită atât judecătoarele de la tribunal , cât şi judecătoarea Cârstoiu de la Curtea de Apel. Legătura cu Cîrstoiu pentru favorizarea lui Dinel era tinută de judecătoarea Dinu de la tribunal.

Cîrstoiu, împreună cu două judecătoare de la Curtea de Apel Bucureşti – colege de complet – au anulat condamnarea definitiva si irevocabilă la 7 ani închisoare a afaceristului Dinel Staicu.

 In dosarul judecătoarelor corupte de la Tribunalul Bucureşti, în afara de Cîrstoiu de la Curtea de Apel, mai apar numele  altor 29 de magistraţi de la ambele instanţe.

–––––

 

UPDATE

Arestarea judecătoarei Veronica Cîrstoiu de la Secţia I Penală a Curţii de Apel Bucureşti şi a fiului acesteia, Florin Cergan va fi decisă de judecătorul DUŢĂ de la  Secţia a II a Penala  a Curţii pentru a se evita astfel ca eventualii ei colegi de complet să fie desemnati de calculator (distribuirea aleatorie) să îi judece. Şedinţa de judecată este secretă şi a început la ora 22.00.

Cîrstoiu este acuzată ca a cerut şi primit peste 1.000.000 de euro mită pentru a da sau a obtine soluţii favorabile in mai multe dosare. Fiul ei, Florin Cergan, a fost prins joi seara in flagrant , după ce a primit 50.000 de euro pe care trebuia sa-i dea mamei sale.  La rându-i, judecătoarea Cîrstoiu urma să înmâneze  banii unui coleg pentru ca acesta să dea o soluţie favorabilă cumpărătorului de influenţă. In afara de cel puţin încă un judecător, în dosar ar mai fi implicaţi doi avocaţi şi mai mulţi oameni de afaceri cu probleme judiciare. 

Judecătoarea Cîrstoiu de la Curtea de Apel Bucureşti este legată prin cordonul interceptărilor de judecătoarele arestate pentru coruptie de la Tribunalul Bucureşti, Antonela Costache şi Viorica Dinu.

Potrivit interceptărilor, cele două judecătoare de la tribunal aranjau, prin Cîrstoiu, decizii definitive la Curtea de Apel.  Cîrstoiu a fost una dintre judecătoarele care a decis anularea condamnării lui Dinel Staicu, de 7 ani închisoare. Dinel era şi „clientul” judecătoarelor corupte de la Tribunalul Bucureşti. 

 

UPDATE

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu de la Curtea de Apel Bucureşti, Secţia I penală,  a fost reţinută de procurorii DNA pentru o mită totală de peste 1.000.000 de euro pentru a da sau obţine de la colegi soluţii favorabile în mai multe dosare penale.

Aseară a fost reţinut şi fiul acesteia, Florin Cergan, prins în flagrant cu 50.000 de euro.

Eliberarea mandatelor de arestare pentru 29 de zile  pentru cei doi va fi decis de colegii judecătoarei de la Curte. 

 

UPDATE

CSM, secţia de judecători,  a avizat reţinerea şi arestarea judecătoarei Veronica Cîrstoiu de la Curtea de Apel Bucureşti, solicitate de DNA pentru trafic de influenţă şi luare de mită. Fiul acesteia, Florin Cergan, este deja reţinut de aseară, după ce a fost prins în flagrant cu 50.000 de euro, bani luaţi  pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar.  Această sumă era doar o tranşă din mitele imputate judecătoarei.

In total, judecătoarea Cîrstoiu ar fi luat peste 1.000.000 de euro mită pentru intervenţii în mai multe dosare cu scopul de a obţine soluţii favorabile clientelei racolată de fiul acesteia, spun surse judiciare. 

Judecătoarea este audiată la DNA. Dacă va fi reţinută, aşa cum a fost reţinut aseară fiul ei, mandatul de arestare preventivă va fi cerut unei instanţe de la Curtea de Apel Bucureşti, adică de la colegii ei.

Intre cei salvaţi de judecatoarea Cîrstoiu împreună cu colegele ei de complet Luminiţa BĂDESCU şi Dumitriţa PICIARCĂ, se află DINEL STAICU, afacerist căruia  i-au anulat 7 ani de inchisoare, condamnare definitivă. Era o premieră negativă in jurisprudenţa românească, iertată însă de CSM-secţia de judecători.

In acest dosar nou sunt vizaţi şi alţi judecători, avocaţi, inculpaţi (beneficiari ai eliberărilor), intermediari, spun surse judiciare. Ar fi vorba de reţeaua coruptă de la Curtea de Apel Bucureşti, racordată la reţeaua anihilată de la Tribunalul Bucureşti. Reamintim că la  tribunal reţeaua corupţiei era reprezentată de judecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu, trimise în judecată în arest preventiv. Pentru eliberarea lui Dinel Staicu, suma vehiculată pentru judecătoarele de la tribunal era de 150.000 de euro.

 –-


DNA cere avizul CSM pentru arestarea judecatoarei CÎRSTOIU VERONICA
 de la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I penală, în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de luare de mită şi complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată .

Mita totală ceruta de judecătoarea Cîrstoiu ar fi fost de peste 1.000.000 de euro, anunţă DNA.

Judecătoarea este audiată acum la DNA Sedinta CSM a sectiei de judecatori de avizare a reţinerii şi arestării judecătoarei Cîrstoiu  inca nu s-a terminat.

Reamintim că, în urmă cu mai multe luni,  majoritatea sectiei de judecatori a CSM i-a luat apărarea Veronicăi Cîrstoiu atunci când DNA a cerut sancţionarea acesteia si a altor două colege de instantă care au decis anularea condamnării definitive a lui Dinel Staicu la 7 ani închisoare. 

 Cu toată apărarea CSM, Cîrstoiu a fost învinuită de  DNA, alături de colegele de complet Luminiţa Bădescu şi Dumitriţa Piciarcă. Cele trei au fost acuzate de abuz în serviciu şi favorizarea infractorului pentru anularea condamnării lui Dinel Staicu

Tot pentru protejarea lui Dinel Staicu, dar şi a altor infractori,  au fost arestate  şi judecatoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu de la Tribunalul Bucureşti.

 Dinel Staicu, sef al SIF OLTENIA,  a fost condamnat la 7 ani închisoare pentru devalizarea Băncii Internaţionale a religiilor. De-a lungul anilor, Staicu, apropiat al PSD, unul dintre baronii Olteniei, a avut mai multe dosare penale de care a scapat, gratie , in principal, magistraţilor din Craiova, care nu au gasit probe.

S-a crezut protejată de noul CSM şi de puterea actuală?

Poate că încurajată de protecţia secţiei de judecători a CSM, judecătoarea Cîrstoiu a continuat ca faca infractiuni. In plus,  s-o fi crezut apărată de actuala putere deoarece  a făcut parte din completul care i-a redus pedeapsa cu închisoarea lui Adrian Năstase, spun specialiştii.

Năstase nu  fost singurul USL-ist beneficiar al indulgentei judecatoarei Cîrstoiu. De bunăvoinţa judecătoarei a beneficiat si primarul USL din Năvodari, Nicolae Matei, arestat preventiv.  Din completul de trei judecători, Cîrstoiu a sustinut eliberarea primarului.

 CERGAN FLORIN, fiul judecătoarei Cîrstoiu, a fost prins, joi seara, in flagrant şi  reţinut, după ce a primit o transa de 50.000 de euro . El este acuzat de complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.

Potrivit unor surse judiciere, fiul judecătoarei ar fi racolat clienţi dornici să cumpere soluţii favorabile în dosare. Despre Cergan Florin presa a relatat că este preot, suspendat de Biserica după ce a ucis din culpă trei persoane într-un accident rutier.

În acest dosar ar fi  implicaţi şi alţi judecatori la care urma să ajunga mita.

In afară de flagrant, la dosar exista şi înregistrări ale unor convorbiri. Activitatea infractională este monitorizată de mai multe luni.

––––

 La data de 9 august 2013, procurorii DNA au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători, avizul pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a numitei Cîrstoiu Veronica, judecător la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I penală.

 Din Rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmite de procurori rezultă că  persoane interesate în soluţionarea favorabilă a unor dosare penale, aflate pe rolul instanţelor de judecată, prin intermediar, au remis, în mai multe tranşe, sume de bani în cuantum de peste 1.000.000 euro în scopul obţinerii unor soluţii favorabile în cauze penale.

 

    În acest context, la seara zilei de 8 august 2013, una din tranşele de bani, în cuantum de 50.000 euro, a fost primită de  Cergan Florin pentru a o remite mamei sale, Cîrstoiu Veronica. Aceasta, la rândul său, potrivit înţelegerii cu persoanele implicate şi interesate, urma să transmită această tranşă unuia dintre judecătorii învestiţi cu judecarea uneia dintre cauzele respective.

       Cu această ocazie, procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante. Ca urmare, la data de 9 august 2013, procurorii au dispus reţinerea învinuitului Cergan Florin pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

 La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu lucrători din cadrul Serviciului Român de Informaţii şi al Direcţiei Generale Anticorupţie.

 

 

Cele mai citite

Serviciile de piață domină economia: cele mai multe întreprinderi și salariați

Mai mult de jumătate dintre întreprinderile active din România (52%) au fost anul trecut în domeniul Serviciilor de piață, sector care a raportat și...

România cade pe locul 17 în piața auto europeană a mașinilor electrice după reducerea subvențiilor

Eliminarea primei de 10.000 de euro din programul Rabla Plus a dus la o scădere drastică a vânzărilor de mașini electrice în România, care...

Selecționerul Finlandei, dat afară după opt ani în funcție

Markku Kanerva, selecționerul Finlandei, a fost demis pe 22 noiembrie 2024, după opt ani la conducerea tehnică a echipei naționale, conform anunțului Federației Finlandeze...
Ultima oră
Pe aceeași temă