Sinaia, cota 2000, duminică, ora 12.40.

Jandarmii și militarii, chemați să intervină pe pârtiile de schi din Sinaia

Autoritățile din Sinaia pregătesc o Hotărâre de Consiliu Local prin care forțele de ordine să aibă posibilitatea de a da amenzi pe domeniul schiabil.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 20.12.2020 - 12:47

Deschiderea sezonului de schi a adus mii de schiori dorinici de zăpadă pe pârtiile din Sinaia. Măsurile de protecție sanitară, purtarea măștii și respectarea distanței minime între oameni, nu s-au respectat iar autoritățile locale din Sinaia au solicitat suplimentarea patrulelor de jandarmi și sprijinul militarilor din Batalionul 21 Vânători de Munte pentru a-i determina pe turiștii urcați pe pârtii să țină cont de recomandările specifice Covid-19.

Consiliul Local Sinaia pregătește o Hotărâre de Consiliu prin care forțele de ordine să aibă acces pe domeniul schiabil și să poată aplica sancțiuni contravenționale celor care nu respectă distanțarea socială.

„Toţi operatorii pe cablu vor fi obligaţi să asigure delimitarea culoarelor de trafic prin montarea de garduri şi parapeţi dar şi să difuzeze, la fiecare 15 minute, mesaje audio care să amintească publicului caracterul obligatoriu al măsurilor impuse: distanţare şi mască.”, a stabilit Primăria Sinaia.

Începând cu ziua de luni, 21 decembrie, va fi deschis traficul auto pe Drumul Cotei prin crearea un segment de drum în care circulația se va face doar în sens unic, de la intersecţia străzilor Drum Nou Cota 1400 si Calea Codrului (în zona hotelului Ioana) până la Cabana Schiori.

Comentarii