13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialYouTube a blocat accesul la filmul antiislam în Libia şi Egipt

YouTube a blocat accesul la filmul antiislam în Libia şi Egipt

Site-ul de vizionări videoclipuri YouTube a anunţat miercuri că a restricţionat accesul în Libia şi Egipt la filmul controversat şi ostil la adresa Islamului care a provocat violenţe antiamericane, acesta fiind în continuare disponibil în alte zone, scrie Mediafax.

Citeşte şi:

Un film realizat de un cetăţean israeliano-american, la originea manifestaţiilor din Egipt şi Libia

Unul dintre diplomaţii SUA ucişi în Libia şi-a ANTICIPAT decesul pe Internet

Ambasadorul american ucis în Libia a SUSŢINUT fervent rebelii

“Dată fiind situaţia foarte dificilă din Libia şi Egipt, am restricţionat temporar accesul (la film) în aceste două state. Gândurile noastre se îndreaptă către familiile persoanelor ucise în atacurile de ieri din Libia “, arată un comunicat al YouTube care este un serviciu deţinut de Google.

“Noi lucrăm pentru a crea o comunitate apreciată de toată lumea şi care să permită fiecăruia să exprime o opinie diferită”, a adăugat acesta.

“Aceasta reprezintă o provocare deoarece ceea ce e fără probleme pentru o ţară poate fi ofensator pentru o alta. Acestă înregistrare video, disponibilă pe scară largă pe Internet, se conformează regulamentului nostru şi va rămâne astfel pe YouTube” în alte ţări, adaugă comunicatul.

Lungmetrajul întitulat “Innocence of Muslims” (“Inocenţa musulmanilor”) pare a fi un atac grosolan şi ironic cu buget redus la adresa Islamului.

Publicitatea făcută în jurul filmului a inflamat mulţimile în Egipt şi Libia.

Proteste violente la Benghazi (Libia) au provocat moartea a patru americani, printre care şi ambasadorul Statelor Unite în Libia, şi o manifestaţie antiamericană în faţa ambasadei Statelor Unite din Egipt.

Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă