12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialUE, îngrijorată de imposibilitatea de a contesta puterea de la Kiev

UE, îngrijorată de imposibilitatea de a contesta puterea de la Kiev

Uniunea Europeană a exprimat preocupare, vineri, în legătură cu adoptarea de către Parlamentul ucrainean a unor măsuri legislative care permit blocarea acţiunilor de contestare a puterii, relatează agenţia AFP, citată de Mediafax.

“Sunt profund preocupată de evenimentele de la Kiev”, a declarat Catherine Ashton, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, avertizând că măsurile legislative limitează “drepturile fundamentale” ale cetăţenilor ucraineni.

“Aceste evenimente regretabile intervin într-un moment de criză politică şi nu contribuie la sporirea încrederii”, a subliniat Ashton, pledând pentru o “soluţie politică” la impasul din Ucraina.
La rândul său, comisarul UE pentru Extindere, Stefan Füle, s-a declarat “profund preocupat de o legislaţie care limitează libertăţile şi intră în contradicţie cu aspiraţiile europene ale Ucrainei”.

Citeşte şi: Manifestaţiile continuă la Kiev. De data asta, oamenii protestează în urma agresării, de către forţele de ordine, a unui lider al opoziţiei

Parlamentul Ucrainei a adoptat o serie de legi care prevăd sancţiuni dure împotriva manifestanţilor şi a organizaţiilor nonguvernamentale care beneficiază de finanţare din străinătate.

“Aceste legi, dacă vor fi promulgate de preşedintele Ucrainei, împiedică orice formă de nesupunere civică, deschizând calea spre represiune şi spre instaurarea unei dictaturi”, a reacţionat organizaţia Transparency International.

Cele mai citite

Peste 200 de locuri de muncă pentru români oferite de angajatorii europeni

Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București (AMOFM) a transmis o veste îmbucurătoare pentru cei în căutare de oportunități de angajare, informând că...

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă