Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

UE, îngrijorată de imposibilitatea de a contesta puterea de la Kiev

Uniunea Europeană a exprimat preocupare, vineri, în legătură cu adoptarea de către Parlamentul ucrainean a unor măsuri legislative care permit blocarea acţiunilor de contestare a puterii, relatează agenţia AFP, citată de ...

Share

Rl online 0 comentarii

17.01.2014 - 16:13

Uniunea Europeană a exprimat preocupare, vineri, în legătură cu adoptarea de către Parlamentul ucrainean a unor măsuri legislative care permit blocarea acţiunilor de contestare a puterii, relatează agenţia AFP, citată de Mediafax.

"Sunt profund preocupată de evenimentele de la Kiev", a declarat Catherine Ashton, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, avertizând că măsurile legislative limitează "drepturile fundamentale" ale cetăţenilor ucraineni.

"Aceste evenimente regretabile intervin într-un moment de criză politică şi nu contribuie la sporirea încrederii", a subliniat Ashton, pledând pentru o "soluţie politică" la impasul din Ucraina.
La rândul său, comisarul UE pentru Extindere, Stefan Füle, s-a declarat "profund preocupat de o legislaţie care limitează libertăţile şi intră în contradicţie cu aspiraţiile europene ale Ucrainei".

Citeşte şi: Manifestaţiile continuă la Kiev. De data asta, oamenii protestează în urma agresării, de către forţele de ordine, a unui lider al opoziţiei

Parlamentul Ucrainei a adoptat o serie de legi care prevăd sancţiuni dure împotriva manifestanţilor şi a organizaţiilor nonguvernamentale care beneficiază de finanţare din străinătate.

"Aceste legi, dacă vor fi promulgate de preşedintele Ucrainei, împiedică orice formă de nesupunere civică, deschizând calea spre represiune şi spre instaurarea unei dictaturi", a reacţionat organizaţia Transparency International.

Citește totul despre:

Comentarii