10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialTalibani: NATO este "sortită eşecului" în Afganistan

Talibani: NATO este “sortită eşecului” în Afganistan

Alianţa Nord-Atlantică este “sortită eşecului” în Afganistan, au apreciat sâmbătă talibanii, după anunţul privind începutul retragerii trupelor NATO anul viitor, transmite Mediafax.

“Pare clar că după nouă ani de ocupaţie, invadatorii vor avea aceeaşi soartă ca şi cei care au urmat aceeaşi cale înaintea lor”, a afirmat gruparea extremistă islamistă, într-un comunicat transmis prin e-mail.

“Suplimentarea trupelor, noile lor strategii, noii lor generali, noile negocieri şi noua lor propagandă nu au nici un efect”, continuă comunicatul.

NATO a aprobat sâmbătă o strategie de retragere din Afganistan, care vizează transferul progresiv al responsabilităţii operaţiunilor de luptă către armata afgană până în 2014, a anunţat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Anders Fogh Rasmussen.

Transferul responsabilităţii ar urma să înceapă cel târziu în vara lui 2011 şi va continua până la sfârşitul lui 2014.

“După tranziţie vom rămâne într-un rol de sprijin”, a mai afirmat el. “Pentru a spune simplu, dacă talibanii sau altcineva se aşteaptă să ne vadă în afară, pot să uite asta. Vom rămâne cât timp va fi nevoie pentru a termina treaba”, a subliniat Rasmussen.

Preşedintele american Barack Obama a apreciat sâmbătă, la Lisabona, că NATO este în curs de a-şi atinge obiectivul de a reduce elanul talibanilor, informează NewsIn.

Cele mai citite

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...
Ultima oră
Pe aceeași temă