Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sute de migranți au fost salvați cu ajutorul unui pensionar italian

Sute de migranți de pe un vas din Marea Mediterană au fost salvați cu ajutorul unui pensionar italian care a primit întâmplător apelul lor SOS pe telefonul mobil

Share

Andra Dumitru 0 comentarii

Actualizat: 01.04.2016 - 07:57

Sute de migranți de pe un vas din Marea Mediterană au fost salvați cu ajutorul unui pensionar italian care a primit întâmplător apelul lor SOS pe telefonul mobil, informează Agerpres citând presa italiană

Soneria telefonului îl trezise din somn pe bărbatul de 66 de ani marţi dimineaţa, la ora 6. 'Nu puteam înţelege niciun cuvânt, eram apelat în limbile franceză şi engleză, nu aveam idee cine şi ce voia de la mine atât de devreme', a povestit el cotidianului Corriere della Sera, afirmând că a primit mai multe apeluri succesive provenind de la acelaşi număr, fără să le înţeleagă. 

Crezând că este victima unei hărţuiri, după ce a închis telefonul de mai multe ori, pensionarul s-a decis în final să apeleze la poliţie. Dar, când doi poliţişti au sosit şi un nou apel a fost primit, aceştia au înţeles că este vorba despre un S.O.S. 

Ei 'puteau auzi marea, vântul şi zgomotul motorului unei nave' în receptor, relatează cotidianul. 

Poliţiştii au alertat imediat paza de coastă care a depistat rapid originea apelului: cinci ambarcaţiuni supraîncărcate care veneau din Libia, transportând în total circa 600 de migranţi, pluteau în derivă în strâmtoarea Siciliei. 

Bărbatul care apelase de la un telefon prin satelit compusese numere la întâmplare cu prefixul capitalei italiene până când cineva a răspuns în cele din urmă. 

Gărzile de coastă italiene au anunţat că au salvat peste 1.500 de migranţi în câteva zile în operaţiuni diferite, dintre care 11 fuseseră în strâmtoarea Siciliei, constatând că plecările din Libia se intensifică în ultimul timp.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...