9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialSkinheads in casele lui Saddam de pe Riviera

Skinheads in casele lui Saddam de pe Riviera

In sudul Frantei, grupuri de skinheads sunt noii stapani ai proprietatilor abandonate ale fostului presedinte irakian Saddam Hussein, a informat The Sunday Times.
Acesta detinea doua locuinte somptuoase in apropiere de localitatile Cannes si Grasse, pe care nu le-a vizitat insa niciodata. Totusi conform declaratiilor unui purtator de cuvant al Ambasadei Irakului la Paris vila cu 12 dormitoare din apropiere de Cannes a fost utilizata ocazional de fiul lui Saddam, Uday, care dadea aici petreceri.
Purtatorul de cuvant a adaugat ca noile autoritati de la Bagdad vor pastra resedinta (evaluata la 12,3 milioane de euro), deoarece reprezinta o “splendida investitie”. Cealalta locuinta, valorand 5,8 milioane de euro, a fost vandalizata de un grup de 4-5 skinheads, care vin aici in mod regulat si care au desenat cu sprayuri pe pereti simboluri diabolice si au dat foc dulapurilor.
La etaj, saltele soioase zac pe jos cu prezervative folosite pe ele. Asemenea palatelor dictatorului, si proprietatile acestuia din Franta – achizitionate in 1982 Ð au fost pradate in timpul razboiului, fostii ofiteri ai serviciilor secrete irakiene care le pazeau luand toate piesele de mobilier. Interesul dictatorului pentru Riviera Franceza dateaza probabil din timpul vizitei efectuate in 1975 in Provence impreuna cu presedintele Jacques Chirac, pe atunci prim-ministru.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă