15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPremierul francez: Sistemul Schengen ar putea fi pus în discuție

Premierul francez: Sistemul Schengen ar putea fi pus în discuție

Premierul francez Manuel Valls a avertizat, joi, că sistemul Schengen “ar putea fi pus în discuție”, dacă “Europa nu-și asumă responsabilitățile” la frontiere, potrivit Agerpres.

Printre altele, premierul francez a declarat că unii dintre autorii atacurilor teroriste de la Paris “au profitat de criza refugiaților… pentru a se strecura” în Franța. 

“Acești indivizi au profitat de criza refugiaților… de acest haos, poate unii dintre ei pentru a se strecura…” în Franța, a afirmat Valls, fără a-și încheia fraza. El a adăugat imediat că “alții erau deja în Belgia. Iar alții, vreau să vă reamintesc, erau în Franța”, a precizat Valls. 

Declarațiile prim-ministrului vin în plină dezbatere privind lacunele ce au permis “creierului” presupus al atentatelor de la Paris să efectueze deplasări dus-întors între Europa și Siria. 

În ajunul unei reuniuni a miniștrilor europeni de interne și justiție la Bruxelles, Manuel Valls, invitat la canalul public France 2, a cerut “fiecărei țări având frontieră cu Franța să-și joace pe deplin rolul”. 

 

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă