Philip Hammond: tot mai mulți miniștri britanici înțeleg că este nevoie de o perioadă de tranziție pentru Brexit

Miniștrii Cabinetului de la Londra încep să fie convinși asupra necesității unei perioade de tranziție pentru Brexit, a declarat duminică la BBC ministrul britanic de Finanțe, Philip Hammond

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 16.07.2017 - 14:44

Miniștrii Cabinetului de la Londra încep să fie convinși asupra necesității unei perioade de tranziție pentru Brexit, pentru a se diminua astfel impactul negativ al perturbărilor ce vor rezulta în urma ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, a declarat duminică la BBC ministrul britanic de Finanțe, Philip Hammond.

Demnitarul este considerat unul dintre susținătorii așa-numitului „soft Brexit”, adică al menținerii unei legături cât mai strânse cu UE, mai ales la capitolul comercial, ceea ce ar presupune însă concesii din partea Londrei în demersul de limitare a imigrației.

''Cu cinci săptămâni în urmă, ideea unei perioade de tranziție era aproape un concept nou. Dar acum cred că aproape toți membrii Cabinetului acceptă că va exista o anumită tranziție'', a spus Hammond.

Într-o primă reacție după această declarație, ministrul britanic al Comerțului, Liam Fox, a spus tot la BBC că ar fi de acord cu o perioadă de tranziție în procesul ieșirii din UE, dar cu condiția să fie stabilită o limită clară de timp pentru o asemenea perioadă și UE să accepte libertatea Marii Britanii de a-și negocia propriile acorduri comerciale.

Liam Fox a apreciat însă că ar fi o ''nebunie'' ca Guvernul de la Londra să meargă la negocierile privind condițiile ieșirii din UE fără să fie pregătit să accepte și o părăsire a blocului comunitar fără niciun acord cu acesta. El a subliniat că statelor UE trebuie să li se transmită mesajul că Marea Britanie preferă mai degrabă lipsa unui acord decât un acord prost.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...