Persoane numite în Administraţia Trump au preluat atribuţiile înaintea aprobării Senatului

Persoane desemnate de preşedintele Donald Trump pentru poziţii în cadrul Administraţiei SUA şi-au început activităţile oficiale înainte de a primi aprobarea Senatului pentru numirea în funcţii, arată o investigaţie efectuată de site-ul Politico.com.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 20.10.2017 - 21:39

Persoane desemnate de preşedintele Donald Trump pentru poziţii în cadrul Administraţiei SUA şi-au început activităţile oficiale înainte de a primi aprobarea Senatului pentru numirea în funcţii, arată o investigaţie efectuată de site-ul Politico.com, citează Mediafax.

Potrivit investigaţiei jurnalistice, cel puţin patru oficiali desemnaţi pentru funcţii în cadrul a trei agenţii guvernamentale îşi desfăşoară activităţile înainte de a primi aprobarea Senatului. Problemele au fost depistate la Agenţia pentru Protecţia Mediului, la Departamentul de Stat şi la Oficiul prezidenţial pentru Management şi Buget.

Situaţia reflectă preocupările preşedintelui pentru funcţionarea instituţiilor, în contextul în care funcţii importante în Administraţia de la Washington sunt încă vacante, la nouă luni de la începerea mandatului preşedintelui Donald Trump. Noul lider de la Casa Albă a criticat în mod repetat Congresul, denunţând ritmul lent al procedurilor de numire în funcţii şi atribuind vina democraţilor.

Specialiştii atrag atenţia că începerea activităţilor în funcţii oficiale înainte de aprobarea Congresului reprezintă o încălcare a legislaţiei federale.

"Asistăm la situaţii care merg mai departe decât orice alte cazuri precedente. Mi se pare că, în anumite cazuri, le acordă unor persoane roluri care merg mult mai departe decât ar trebui", a explicat analistul Norm Ornstein, analist la American Enterprise Institute.

Citește totul despre:

Comentarii