16 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialNATO, reuniune de urgență după doborârea avionului rus de forţele turce

NATO, reuniune de urgență după doborârea avionului rus de forţele turce

Alianța Nord-Atlantică a cerut o reuniune de urgență pentru marți seara, după ce Turcia a doborât un avion de vânătoare al Rusiei, care s-a prăbuşit pe teritoriul Siriei, potrivit Mediafax. 

“NATO monitorizează situaţia de aproape. Colaborăm cu autorităţile turce”, a precizat un oficial al NATO, citat de agenţia de presă AFP.

Oficialul nu a dat detalii suplimentare şi nu a precizat dacă Turcia va solicita o întâlnire de urgenţă a statelor membre NATO, ca în octombrie când avioane ruse au încălcat spaţiul aerian al Turciei de câteva ori.

Citește și: VIDEO. Turcia a DOBORÂT un avion de vânătoare rus. Reacția Rusiei

Un membru al echipajului avionului rus doborât marţi în nordul Siriei a fost atacat de rebeli, în timp ce încerca să-şi ghideze paraşuta către o zonă aflată sub controlul trupelor guvernamentale, afirmă o grupare rebelă, care susţine că l-a ucis.

Un al doilea membru este căutat de echipajele de intervenţie, existând presupunerea că ar fi deţinut de rebelii sirieni.

Cele mai citite

În Săptămâna Patimilor Ierusalimul e mai gol ca niciodată

E Săptămâna Patimilor, cea în care Iisus Hristos a luat asupra sa toate păcatele omenirii şi ne-a mântuit pe toţi. In toate bisericile se...

Kylian Mbappe, cel mai mare jucător din istoria PSG

Astăzi are loc cel de-al doilea meci din prima manșă a semifinalelor UEFA Champions League, Borussia Dortmund - PSG, de la ora 22:00 Julien Laurens...

O persoană a fost reținută la Constanța. DIICOT transmite că a comercializat diferite cantități de cocaină

La data de 1 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au decis reținerea...
Ultima oră
Pe aceeași temă