NATO, reuniune de urgență după doborârea avionului rus de forţele turce

Alianța Nord-Atlantică a cerut o reuniune de urgență pentru marți seara, după ce Turcia a doborât un avion de vânătoare al Rusiei, care s-a prăbuşit pe teritoriul Siriei.

Share

Andra Dolana 0 comentarii

Actualizat: 24.11.2015 - 14:23

Alianța Nord-Atlantică a cerut o reuniune de urgență pentru marți seara, după ce Turcia a doborât un avion de vânătoare al Rusiei, care s-a prăbuşit pe teritoriul Siriei, potrivit Mediafax. 

"NATO monitorizează situaţia de aproape. Colaborăm cu autorităţile turce", a precizat un oficial al NATO, citat de agenţia de presă AFP.

Oficialul nu a dat detalii suplimentare şi nu a precizat dacă Turcia va solicita o întâlnire de urgenţă a statelor membre NATO, ca în octombrie când avioane ruse au încălcat spaţiul aerian al Turciei de câteva ori.

Citește și: VIDEO. Turcia a DOBORÂT un avion de vânătoare rus. Reacția Rusiei

Un membru al echipajului avionului rus doborât marţi în nordul Siriei a fost atacat de rebeli, în timp ce încerca să-şi ghideze paraşuta către o zonă aflată sub controlul trupelor guvernamentale, afirmă o grupare rebelă, care susţine că l-a ucis.

Un al doilea membru este căutat de echipajele de intervenţie, existând presupunerea că ar fi deţinut de rebelii sirieni.

Citește totul despre:

Comentarii