Le Nouvel Observateur: Insecticidul ilegal din oule contaminate, importat din România

Le Nouvel Observateur: Insecticidul ilegal din oule contaminate, importat din România

Share

Andrei Mărgăritescu 0 comentarii

Actualizat: 12.08.2017 - 10:12

Potrivit publicației franceze La Nouvel Observateur, substanța incriminată pentru contaminarea ouălor cu insecticid, fipronil, a fost importată ilegal din România de doi cetățeni olandezi.

Substanța fost transferată unei companii care distribuie produse sanitare. Aceasta ar fi vândut fipronilul sub alt nume crescătorilor de animale din Olanda și Belgia. Cei doi olandezi au fost arestați joi și sunt anchetați, transmite TVR.

Între timp, scandalul ouălor contaminate cu insecticid ajunge și în Asia. Autoritățile sanitar-veterinare din Hong Kong au anunțat că au depistat ouă infectate cu fipronil.

Substanța este un insecticid destinat animalelor de companie, dar interzis pentru folosirea în fermele de animale destinate consumului. Insecticidul fipronil prezintă un risc de intoxicație „foarte improbabil” la oameni care, chiar și la nivelurile detectate în Belgia și Olanda, ar trebui să consume mii de ouă contaminate de-a lungul vieții pentru a suferi reacții adverse, susțin experți citați vineri de agenția EFE.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...