20.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialÎn Berlin există mai multe firme româneşti decât americane

În Berlin există mai multe firme româneşti decât americane

Berlinul atrage nu numai turişti şi amatori de petreceri de weekend, ci şi oameni care speră să-şi construiască aici un viitor, potrivit revistei Deutsche Welle.

Camera de Comerţ a capitalei Germaniei a anunţat că de la începutul anului 2010 au fost înregistrate în Berlin peste 32 300 de firme străine. Est-europenii sunt în fruntea listei de întreprinzători străini.

Cele mai multe firme în Berlin le deţin polonezii, vecinii Germaniei fiind şi unul dintre cei mai importanţi parteneri comerciali ai capitalei germane.

5 070 de firme aparţinând unor proprietari de origine poloneză, au fost înregistrate în Berlin, la începutul lui 2010. Ele sunt urmate de întreprinzătorii turci, vietnamezi, italieni şi bulgari, aceştia din urmă deţinând 1 450 de firme în capitala Germaniei.

Românii se află pe locul al nouălea, cu 664 de companii înregistrate la Camera de Comerţ. Aceştia şi-au deschis până acum chiar mai multe afaceri decât francezii şi americanii, cu 614, respectiv 504 firme.

 

Cele mai citite

Irina Begu, calificată în turul al treilea la Roma

Irina Begu s-a calificat în turul al treilea al turneului de categorie WTA 1000 de la Roma, după ce franţuzoaica Oceane Dodin a abandonat...

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, vine în România

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, se va deplasa în România pentru o vizită de două zile, în perioada 13-14 mai 2024.  Luni, 13 mai,...

România, a doua cea mai rapidă evoluție economică din UE, după Polonia

În ultimele două decenii nivelul PIB-ului per capita a crescut puternic în majoritatea țărilor care au aderat la UE (2004-primul val, 2007-al doilea val...
Ultima oră
Pe aceeași temă