FOTO. "Fereastra de Azur", simbolul Maltei, a dispărut. Formaţiunea geologică s-a prăbuşit în mare

Simbolul turistic al Maltei, Fereastra de Azur, s-a prăbușit în mare, miercuri, din cauza eroziunii, "un eveniment sfâșietor" după cum l-a descris premierul maltez Joseph Muscat.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 08.03.2017 - 21:09

Simbolul turistic al Maltei, Fereastra de Azur, s-a prăbușit în mare, miercuri, din cauza eroziunii, "un eveniment sfâșietor" după cum l-a descris premierul maltez Joseph Muscat, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Formaţiunea geologică a fost supusă unui proces accelerat de eroziune, iar autoritățile au luat decizia de a le interzice turiștilor să se plimbe pe suprafața sa. Această structură geologică s-a prăbușit, miercuri, din cauza valurilor mari și a vântului puternic. 

"Valurile erau mari și furioase sub Fereastra de Azur. Apoi, dintr-o dată, arcada s-a prăbușit în mare cu un zgomot puternic, ridicând în jur coloane de apă", a povestit un localnic, martor al evenimentului, pentru cotidianul Times of Malta. 

Premierul maltez Joseph Muscat a postat pe Twitter un mesaj în care menționează că celebrul reper turistic mediteranean a fost de la început sortit distrugerii din cauza procesului natural de eroziune exercitat de valuri și de vânt. "Acea zi tristă a sosit", a scris el. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...