Estonia va deschide o e-ambasadă în Luxemburg, pentru a-și proteja datele

Estonia va deschide o e-ambasadă la Luxemburg, în 2018, unde își va păstra băncile de date. Sala serverelor va adăposti informații importante ale e-guvernului eston, care vor rămâne accesibile chiar și dacă sistemul de pe teritoriul național este scos din funcțiune.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

15.07.2017 - 22:48

Estonia va deschide o e-ambasadă la Luxemburg, în 2018,  unde își va păstra băncile de date. Sala serverelor va adăposti informații importante ale e-guvernului eston, care vor rămâne accesibile chiar și dacă sistemul de pe teritoriul național este scos din funcțiune, informează AFP, citat de Agerpres.

„Securitatea datelor și securitatea cibernetică sunt de o importanță crucială din punct de vedere al încrederii oamenilor și al funcționării serviciilor. Este prima ambasadă de date din lume", a declarat, luna trecută, prim-ministrul eston Juri Ratas.

Ambasada de date din Luxemburg ar urma să stocheze în principal informații funciare, referitoare la importuri, companii, documente de identitate, pensii, legislație și recensământ. Ambasada virtuală are ca scop garantarea continuității electronice a țării, a declarat Emilie Toomela, purtătoare de cuvânt a Ministerului Economiei și Comunicațiilor din Estonia.

Țara cu 1,3 milioane de locuitori este poreclită E-stonia, datorită apetitului ei pentru noile tehnologii, în condițiile în care majoritatea serviciilor publice din această țară sunt accesibile pe un portal special și încă din 2005 a fost introdus votul electronic. Totodată, Tallinn găzduiește un centru de apărare cibernetică al NATO, unde experți din Europa de Vest și din America de Nord caută să garanteze securitatea celor 29 de membri ai alianței.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...