Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cum va susţine Germania stabilizarea Irakului

Germania va acorda Irakului credite în sumă totală de 500 milioane de euro pentru a ajuta această ţară să facă faţă căderii preţului petrolului pe piaţa mondială, a anunţat joi cancelarul Angela Merkel, la finalul unei întrevederi cu premierul irakian Haider al-Abadi, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Share

Carla Popa 0 comentarii

11.02.2016 - 18:21

Germania va acorda Irakului credite în sumă totală de 500 milioane de euro pentru a ajuta această ţară să facă faţă căderii preţului petrolului pe piaţa mondială, a anunţat joi cancelarul Angela Merkel, la finalul unei întrevederi cu premierul irakian Haider al-Abadi, transmite Reuters, citată de Agerpres

"Germania este pregătită să facă tot ceea ce poate (...) pentru a stabiliza Irakul, în contextul marilor provocări de securitate şi economice", a afirmat cancelarul în conferinţa de presă comună, remarcând impactul negativ al preţului scăzut la ţiţei asupra bugetului de stat irakian. 

Angela Merkel se află sub o puternică presiune pe plan intern pentru a gestiona criza refugiaţilor, printre care se află şi zeci de mii de irakieni sosiţi în Germania anul trecut. Potrivit dnei Merkel, Germania nu a alocat aceste credite pentru obiective anume, însă Irakul are nevoie de refacerea infrastructurii distruse de război, spre a le oferi cetăţenilor săi speranţă şi a-i încuraja să rămână în ţară. 

Pe lângă căderea abruptă a preţului la ţiţei, Irakul se confruntă şi cu ameninţarea Statului Islamic, care controlează suprafeţe însemnate din teritoriul său, în nord şi în vest. 
Bugetul pe 2016 al statului irakian, ale cărui venituri provin aproape exclusiv din vânzarea de petrol, previzionează un deficit de 20,45 miliarde de dolari, finanţat în mare parte din asistenţa acordată de organizaţii internaţionale precum Banca Mondială. 

Este de aşteptat ca Irakul să aibă nevoie de sute de milioane de dolari pentru a reface infrastructura în oraşele recucerite de la Statul Islamic cu ajutorul loviturilor aeriene ale coaliţiei conduse de SUA şi din care face parte şi Germania.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...