Comisia Europeană va spori presiunea asupra Poloniei, acuzată că încalcă standardele democratice

Comisia Europeană urmează să le ceară, miercuri, statelor membre să analizeze din nou dacă guvernul polonez încalcă standardele democratice și să sporească presiunea asupra Varșoviei.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 05.09.2017 - 20:28

Comisia Europeană urmează să le ceară, miercuri, statelor membre să analizeze din nou dacă guvernul polonez încalcă standardele democratice și să sporească presiunea asupra Varșoviei, au declarat marți trei surse pentru Reuters, citată de Agerpres.

Președintele executivului comunitar, Jean-Claude Juncker, și echipa sa de comisari urmează să ajungă la un acord, în cursul reuniunii lor săptămânale, pentru a cere Consiliului guvernelor naționale din UE să treacă pe agenda de discuții a unei reuniuni ministeriale din 25 septembrie disputa cu Polonia, sporind și mai mult posibilitatea ca Varșovia să fie penalizată de UE dacă ea va persista pe calea sa.

Guvernul naționalist al Poloniei respinge acuzațiile Uniunii Europene potrivit cărora reformele din justiție și media pun în pericol încrederea în statul de drept.

Bruxellesul a avertizat Varșovia că s-ar putea confrunta cu sancțiuni fără precedent, dar, din cauza unui posibil veto din partea Ungariei, aliat al Poloniei, nu este clar dacă executivul comunitar va putea în cele din urmă să impună sancțiunea privind suspendarea dreptului de vot, pentru care este nevoie de acordul unanim al tuturor celorlalte state membre.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...