9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialCe a declarat secretarul general al NATO, după întâlnirea cu Viktor Orban

Ce a declarat secretarul general al NATO, după întâlnirea cu Viktor Orban

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că atentatele teroriste de la Paris au vizat nu doar oameni nevinovaţi, ci şi societăţi deschise şi democratice şi totodată valori fundamentale. Astfel, demnitarul a lansat un apel pentru apărarea acestor oameni, societăţi şi valori, relatează Mediafax. 

De asemenea, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice a apreciat, în urma unei întâlniri cu premierul Viktor Orban, că Ungaria este un membru valoros al NATO, evocând contribuţiile Budapestei la securitatea comună.

Stoltenberg se referea astfel la participarea Ungariei la misiuni de patrulare în spaţiile aerene ale ţărilor baltice şi Sloveniei, dar şi la misiunile Alianţei Nord-Atlantice în Afganistan şi Kosovo.

Şeful blocului militar occidental a salutat de asemenea decizia Guvernului ungar de a creşte volumul cheltuielilor militare, apreciind că această măsură este importantă atât pentru ţară, cât şi pentru NATO în ansamblul său.

Atacurile de la Paris subliniază nevoia de a lua sosirea migranţilor din zone de război în serios, a declarat la rândul său Viktor Orban.

Statele membre ale Uniunii Europene (UE) se află, în diverse grade, în război cu ţări din care provin migranţii, a declarat premierul ungar pentru presă, în urma întâlnirii cu Stoltenberg.

Este posibil ca grupuri să fie trimise în Europa din zonele respective, ceea ce conduce la terorism, a apreciat Orban.

“După atacurile teroriste de la Paris este necesar să vorbim nu doar despre ameninţarea teroristă, ci despre atacuri reale, iar Ungaria ia războiul contra terorismului în serios”, a declarat el.

Orban a îndemnat, de asemenea, la consolidarea “controalelor împotriva valului de imigranţi”, potrivit MTI.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă