Armata SUA își va intensifica, în 2018, activitatea la baza militară de la Mihail Kogălniceanu

Armata SUA îşi vor intensifica operațiunile în baza de la Mihail Kogălniceanu, în 2018. De altfel, Pentagonul investeşte peste patru milioane de dolari în modernizarea unităţii militare din Constanța, potrivit Digi24.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 09.09.2017 - 22:34

Armata SUA îşi vor intensifica operațiunile în baza de la Mihail Kogălniceanu, în 2018. De altfel, Pentagonul investeşte peste patru milioane de dolari în modernizarea unităţii militare din Constanța, potrivit Digi24.

Gen. Tod D. Wolters, comandantul forţelor aeriene ale SUA în Europa, a precizat într-o conferinţă de presă telefonică, ţinută de la Departamentul de Stat american, că rolul bazei de la Mihail Kogălniceanu va continua să crească.

„Servește ca multiplicator de forță din punct de vedere geografic. Și ceea ce intenționăm să facem este să avem cât mai multe rotaţii periodice la Mihail Kogălniceanu pentru că este, evident, într-o poziție excelentă. Este un loc minunat.”

Oficialul american a fost întrebat şi despre cel mai mare exerciţiu militar organizat de Rusia în ultimii ani. El ar urma să înceapă săptămâna viitoare. Generalul Wolters spune că ultimele informaţii arată că manevrele militare din Rusia şi Belarus nu indică ceva neobişnuit, dar că forţele din NATO vor rămâne vigilente.

„Nu este nimic extraordinar sau neobișnuit, din ce am văzut până acum. Dar, din nou, vom continua să rămânem vigilenți și vom continua să ne asigurăm că tot personalul implicat în toate activitățile - aeriene, maritime şi terestre - este instruit cât mai bine cu putință pentru a face față potențialelor incidente care ar putea include şi eventuale accidente.”

Citește totul despre:

Comentarii

loading...