Haos în Siria: Americanii au prăjit Raqqa cu bombe cu fosfor. Rușii omoară rebeli, americanii teroriști, iar civilii triplează numărul de victime

Aviația americană a folosit bombe cu fosfor, interzise la nivel internațional, asupra orașului Raqqa, socotit, cândva, fieful teroriștilor ISIS, dar din care aceștia s-au retras în cea mai mare parte. Pentagonul a declarat că au fost folosite în acord cu legile internaționale ale războiului, adică „nu în zone locuite”!

Share

Adina Mutar 0 comentarii

13.06.2017 - 08:16

Aviația americană a folosit bombe cu fosfor, interzise la nivel internațional, asupra orașului Raqqa, socotit, cândva, fieful teroriștilor ISIS, dar din care aceștia s-au retras în cea mai mare parte. Pentagonul a declarat că au fost folosite în acord cu legile internaționale ale războiului, adică „nu în zone locuite”!

Pe de altă parte, serviciile de informații transmit că milițiile pro-Assad, Hezbollah și alte trupe adunate și sponsorizate de Iran comit un adevărat măcel în Daraa, sudul Siriei, oraș locuit de peste 160.000 de oameni. Atacul de duminică noaptea asupra rebelilor sirieni a ucis peste 160 de civili. „Un adevărat iad”, se arată în raport.

Înțelegere între marile puteri combatante

Turcii, care sprijină brigăzile rebelilor sirieni, rușii, care sprijină regimul Assad și americanii, care sprijină milițiile kurde, se pare că au căzut la înțelegere asupra forțelor care vor cuceri Raqqa, fostul fief al ISIS, de unde organizația teroristă făcea afaceri de milioane de dolari cu petrol. Americanii au tras „bățul lung”. Turcii au schimbat foaia, declarând că „numai dacă va fi vreun pericol asupra propriilor frontiere, vor ataca trupele kurde”. Rușii și-au concentrat milițiile din subordine și propriile trupe speciale asupra orașului Daraa, orașul unde a izbucnit „primăvara siriană”, în 2011, și pe care Bashar al-Assad îl dorește ras de pe suprafața pământului. În virtutea acestei înțelegeri, civilii sirieni plătesc, în continuare, prețul sângelui, fără să li se ia apărarea în vreun for internațional, garant al drepturilor omului. Geert Cappelaere, directorul regional al UNICEF, a atras atenția duminică asupra faptului că în orașul Raqqa sunt peste 40.000 de copii, care ar putea fi răniți în urma luptelor. Un raport arată că în Raqqa, din martie până la atacul americanilor, fuseseră uciși peste 650 de civili. Și totuși, pentru a facilita avansarea milițiilor kurde în estul și vestul orașului, aviația americană a folosit bombe cu fosfor, interzise la nivel internațional pentru a fi folosite în zone locuite!. Fosforul, ca și napalmul, este interzis în zone locuite, cauzând arsuri adânci, ce duc adesea la moarte. Până acum, ambele au fost folosite de trupele lui Bashar al-Assad și de ruși. Colonelul Ryan Dillon, purtătorul de cuvânt al Coaliției conduse de SUA, a declarat că s-au folosit bombe cu fosfor „în concordanță cu legile războiului, pentru a masca mișcarea trupelor pe teren și pentru a marca ținte, avându-se grijă să se elimine posibilele efecte asupra civililor și structurilor civile”.  ONU estimează că în Raqqa se află 160.000 de civili, deci nu este „zonă nelocuită” unde legile internaționale admit folosirea bombelor cu fosfor. Ca un zvon care ar fi trebuit să abată opinia publică în altă direcție, s-a anunțat că în bombardament ar fi fost ucis șeful ISIS, Baghdadi. Este a treia oară când se aude că a fost ucis.

Măcel al milițiilor pro-Bashar în Daraa

Conform rapoartelor serviciilor militare de informații, armata siriană, formată în cea mai mare parte din miliții șiite și luptători din organizația teroristă Hezbollah, și rușii s-au concentrat pe Daraa, oraș în apropierea frontierei cu Iordania, unde se află un important contingent de rebeli sirieni, antrenați de Iordania și de SUA și care, se pare că au fost lăsați la cheremul rușilor și al lui Assad. În sprijinul milițiilor șiite și al Diviziei 4 Blindate, dotată de ruși cu tancuri T-90,  comandată de fratele mai mic al lui Bashar al-Assad, Maher, aviația a folosit peste 150 de butoaie cu TNT, 120 de rachete sol-sol, plus 25 de raiduri aeriene asupra pozițiilor presupuse ale rebelilor. 160 de morți și sute de răniți într-o oră! „Un iad”, se arăta în rapoartele militare.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...