Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Accesul la Youtube ar putea fi BLOCAT în Rusia din cauza filmului antiislam

Accesul la site-ul de Internet Youtube ar putea fi blocat în totalitate în Rusia din cauza filmului antiislam "Innocence of Muslims" (Inocenţa musulmanilor), din care un fragment a fost postat pe acest site, a anunţat ...

Share

Rl online 0 comentarii

18.09.2012 - 14:57

Accesul la site-ul de Internet Youtube ar putea fi blocat în totalitate în Rusia din cauza filmului antiislam "Innocence of Muslims" (Inocenţa musulmanilor), din care un fragment a fost postat pe acest site, a anunţat ministrul rus al Comunicaţiilor, Nikolai Nikiforov, relatează AFP, potrivit Mediafax.

"Poate părea o glumă, dar din cauza acestei înregistrări video (...) toate serviciile site-ului de Internet Youtube ar putea fi complet blocate pe teritoriul Rusiei", după intrarea în vigoare pe 1 noiembrie a unei noi legi asupra Internetului, a scris Nikiforov pe contul său de Twitter.

Adoptată în vară, legea referitor la protejarea minorilor faţă de un conţinut "periculos", mai ales cu caracter pornografic sau de promovare a drogurilor, permite blocarea unui site chiar şi dacă o singură pagină difuzează informaţii interzise de către legea rusă.

Declaraţia lui Nikiforov intervine la o zi după ce Parchetul General rus şi-a anunţat intenţia de a interzice în Rusia filmul "Innocence of Muslims", înscriindu-l pe lista lucrărilor extremiste.

Un val de violenţe antiamericane a izbucnit de o săptămână în lumea arabă şi nu numai pentru a protesta faţă de filmul amator care denigrează islamul, turnat în urmă cu peste un an în Statele Unite şi din care un fragment de 14 minute a fost postat pe site-ul de Internet Youtube.

Peste 800 de lucrări "extremiste" sunt interzise în prezent în Rusia, potrivit unei liste stabilite de Ministerul Justiţiei. Este vorba în esenţă de texte islamiste, neonaziste, ultranaţionaliste ruseşti sau antisemite. Curios, se găsesc în această listă broşuri ale Martorilor lui Iehova, dar nu şi Protocoalele Înţelepţilor Sionului, o lucrare antisemită clasică.

Citeşte şi: YouTube a blocat accesul la filmul antiislam în Libia şi Egipt

Citește totul despre:

Comentarii

loading...