Îmbolnăvirea cu pestă porcină africană, confirmată la un mistreţ din Giurgiu

Prezenţa virusului pestei porcine africane la un mistreţ găsit mort în această săptămână pe fondul de vânătoare din apropierea localităţii Prundu a fost confirmată prin analize de laborator, iar vineri dimineaţă a apărut o nouă suspiciune de îmbolnăvire la mistreţi.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 09.11.2018 - 10:57

"Tot apar noi cazuri de suspiciuni de îmbolnăvire cu virusul pestei porcine africane, au sosit rezultatele analizelor de laborator în cazul porcului mistreţ găsit mort la începutul săptămânii pe Fondul de vânătoare Diana din apropierea localităţii Prundu şi acestea confirmă existenţa virusului PPA. În această dimineaţă au fost semnalate noi suspiciuni de îmbolnăvire la mistreţi, chiar acum trimitem probele recoltate de la un porc mistreţ găsit mort pe fondul de vânătoare de la Isvoarele tot la laboratorul de diagnostic pentru bolile animalelor, de la Dâmboviţa, deoarece laboratorul din Bucureşti este asaltat", a afirmat Liviu Florescu, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVASA) Giurgiu, pentru Agerpres.

El a spus că ultimul caz de suspiciune de îmbolnăvire cu virusul PPA la porcii din gospodăriile populaţiei din localitatea Daia, semnalat la începutul săptămânii, a fost infirmat de rezultatele de laborator, menţionând totodată că în urma suspiciunilor de PPA apărute în această săptămână la porcii mistreţi, autorităţile au luat o serie de măsuri.

"Toţi responsabilii fondurilor de vânătoare au fost instruiţi şi trebuie să verifice zilnic dacă apar mistreţi morţi, totodată, intrarea pe drumurile forestiere se face în urma dezinfectării maşinilor", a spus reprezentantul DSVSA Giurgiu.

De la apariţia primului focar de pestă porcină africană în judeţul Giurgiu, la data de 7 septembrie 2018, în şapte localităţi a fost confirmat virusul PPA, în cinci dintre acestea, respectiv la Brăniştari, Călugăreni, Comana, Mihai Bravu şi Budeni, fiind ucişi toţi porcii deoarece au fost înregistrate îmbolnăviri în mai multe gospodării.

Comentarii