Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iaşi: Moaştele Sfintei Muceniţe Ecaterina, duse înapoi în Grecia

Racla cu moaştele Sfintei Muceniţe Ecaterina a fost scoasă luni dimineaţa, în jurul orei 8.00, din baldachinul special amenajat în curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, urmând să fie dusă înapoi în Grecia de o delegaţie de preoţi din oraşul Katerini.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 15.10.2018 - 10:02

Duminică seara, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi a fost oficiată slujba de priveghere pentru Sf. Muceniţă Ecaterina.

Racla a fost adusă joi seara de o delegaţie de preoţi din oraşul Katerini, Grecia, condusă de arhimandritul Barnaba Leontiadis, vicar administrativ al Mitropoliei de Kitrous, Katerini şi Platamonas. Racla cu moaştele Sfintei Muceniţe Ecaterina a fost depusă alături de cea cu moaştele Sfintei Parascheva în baldachinul special amenajat în Curtea Mitropolitană cu ocazia prăznuirii cuvioasei.

În prezent, aproximativ 1.500 de credincioşi formează un rând de un kilometru şi aşteaptă să se închine la racla cu moaştele Sf. Parascheva. De la începerea oficială a pelerinajului, de pe 11 octombrie, de la ora 6.00, în baldachinul din curtea Catedralei Mitropolitane aproximativ 140.000 de pelerini s-au închinat la raclele celor două sfinte.

Comentarii