Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iaşi: Anchetă la o Maternintate, după ce o pacientă a fost trimisă la un alt spital

Conducerea Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie ''Cuza Vodă'' din Iaşi a declanşat o anchetă internă, după ce o femeie de 31 de ani a reclamat că ar fi născut prematur un făt care nu a reuşit să supravieţuiască deoarece a fost trimisă la o altă unitate medicală.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.07.2018 - 13:39

"Este o pacientă care, în cursul zilei de sâmbătă dimineaţa, s-a prezentat la noi, la maternitate, cu dureri. Este vorba de o sarcină de 21 de săptămâni, cu un făt estimat la 300 de grame. Pacienta a stat acasă cu membrane rupte aproximativ trei zile. A solicitat consult din partea medicului curant, care era plecat în concediu. A fost evaluată de echipa de gardă. Evaluarea s-a făcut, conform protocolului, în consult clinic, consult general, monitorizare ecografică, monitorizarea parametrilor vitali, totul fiind în limite normale. Pacienta a venit la noi la spital cu taxiul, dacă era o urgenţă ar fi solicitat salvarea. În urma evaluării clinice, s-a constatat că nu este o urgenţă, recomandarea fiind să meargă la spitalul de gardă", a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Spitalului de Obstretică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi, Anca Bivoleanu.

Ana-Maria Ionescu, în vârstă de 31 de ani, susţine că, pe 26 iunie, a făcut morfologia fetală pentru trimestrul II, medicul dându-i asigurări că sarcina evoluează bine. Pe 30 iunie, i s-a făcut rău, motiv pentru care a decis să meargă la spital să vadă dacă totul este în regulă. În dimineaţa zilei de 1 iulie, s-a prezentat la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă, la medicul Irina Antoniu, care i-a supravegheat sarcina, însă aceasta se afla în concediu. Gravida a fost redirecţionată spre Maternitatea Elena Doamna, întrucât această unitate medicală era de gardă în ziua respectivă.

Femeia, care era gravidă în 21 de săptămâni, susţine că a fost trimisă pe jos până la cealaltă unitate medicală, deşi avea sângerări.

Cei de la Maternitatea Elena Doamna susţin că, la scurt timp după ce a ajuns la spital, femeia a născut un făt de 350 de grame, care nu prezenta semne de viaţă, cazul fiind considerat un avort în evoluţie.

Comentarii

loading...