Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Guvernul vrea bancă națională de sânge și centru de transfuzii

Agenda Guvernului cuprinde proiecte precum construirea unei bănci naţionale de sânge şi a unui centru de transfuzii pentru regiunea Bucureşti - Ilfov, a afirmat vicepremierul Viorel Ştefan.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 23.10.2018 - 10:57

El a declarat că cererea de finanţare pentru primele trei spitale regionale va fi depusă la Comisia Europeană până la finalul anului 2018. "În a doua parte a anului, pe agenda de lucru a Guvernului se află alte proiecte precum construirea unei bănci naţionale de sânge şi construirea unui centru de transfuzii pentru regiunea Bucureşti - Ilfov, care să asigure dezvoltarea capacităţii de recoltare şi prelucrare a sângelui şi produselor derivate din sânge. Să îndeplinească nivelul de calitate şi siguranţă cerut de legislaţia UE şi cerinţele privind colectarea, prelucrarea, stocarea şi distribuirea sângelui către beneficiari", a spus Viorel Ştefan.

Vicepremierul a precizat că spitalele regionale vor fi organizate ca centre de urgenţă, de excelenţă pentru toate specialităţile medicale.

"Astfel, se va asigura asistenţă medicală pentru cazurile medicale complexe care nu pot fi rezolvate la nivelul judeţului sau al municipiului, precum şi pentru toate cazurile din judeţele arondate, care nu pot fi rezolvate definitiv la nivelul spitalelor judeţene din cauza lipsei de resurse materiale şi/ sau umane sau din cauza complexităţii cazului în conformitate cu protocoalele în vigoare", a subliniat Viorel Ştefan.

El a precizat că până la finalul anului 2018 cererea de finanţare pentru primele trei spitale regionale, care urmează să fie construite la Cluj, Iaşi şi Craiova, va fi depusă la Comisia Europeană de unde România va primi finanţarea necesară construirii acestor spitale.

"Diferenţa necesară construirii acestor spitale va fi suportată de la bugetul de stat, UE asigurând doar parţial 150 de milioane de euro. De asemenea, autorităţile locale vor accesa fonduri europene pentru crearea infrastructurii spitalelor regionale care se referă la drumuri, reţele electrice, apă, canalizare şi tot ce este necesar", a spus vicepremierul.

Viorel Ştefan a menţionat că soluţiile care stau la baza dezvoltării unor politici publice coerente trebuie să aibă în vedere pregătirea şi implementarea unui plan regional al dezvoltării sistemelor sanitare pe termen mediu şi lung. "Identificarea modalităţilor de asigurare a unei finanţări constante prin alocări bugetare, spre exemplu atragerea de fonduri externe nerambursabile, astfel încât obiectivele de infrastructură să fie implementate şi finalizate până în anul 2020", a mai spus vicepremierul.

Comentarii

loading...