Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Exit Poll Rezultate Europarlamentare:
PSD 25,8%, PNL 25,8%, USR Plus 23,9%, Pro România 5,7, UDMR 5,5%, PMP 5,2%

Guvernul dă un milion de euro pentru consolidarea Arhivelor Naționale

Guvernul va aproba proiectul Legii arhivelor şi va aloca un milion de euro ca parte de cofinanţare dintr-un proiect pe bani europeni care vizează lucrări arhitecturale şi de consolidare a sediului Arhivelor Naţionale, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 31.10.2018 - 14:41

"Avem pe ordinea de zi proiectul Legii arhivelor. Este un proiect extrem de important pentru noi, pe care ni l-am asumat prin programul de guvernare. Vom asigura o mai bună gestionare a fondului arhivistic, vom delimita mai clar responsabilităţile dintre sectorul public şi sectorul privat şi vom facilita accesul publicului la documentele de arhivă. În plus, consolidăm statutul Arhivelor Naţionale ale României ca autoritate unică în domeniu şi a arhivelor în general, ca element esenţial de identitate şi instrument al bunei guvernări. Mă bucur că putem aproba acest proiect în anul Centenarului Marii Uniri şi chiar în ziua în care sărbătorim Ziua Arhivelor Naţionale", a afirmat Dăncilă, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Premierul a precizat că pentru funcţionarea Arhivelor Naţionale se va aloca "un milion de euro pentru cofinanţarea proiectului Restaurarea sediului central - monument istoric al Arhivelor Naţionale".

"Valoarea totală a proiectului este de 5 milioane de euro, iar 80% din această sumă reprezintă bani europeni. Proiectul prevede lucrări de intervenţie arhitecturale şi de consolidare a sediului Arhivelor, una dintre cele mai reprezentative clădiri ale Capitalei", a spus Viorica Dăncilă.

Comentarii

loading...