10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiGheorghiță: Tinerii sub 20 de ani sunt expuși riscului de complicații cardiace...

Gheorghiță: Tinerii sub 20 de ani sunt expuși riscului de complicații cardiace în urma COVID-19

Gheorghiţă a declarat că tinerii cu vârste sub 20 de ani, în special băieţii, sunt mult mai expuşi riscului de a dezvolta complicaţii cardiace în urma trecerii prin infecţia cu SARS-CoV-2 decât în urma vaccinării.

El a explicat că riscul de a dezvolta complicaţii în urma trecerii prin boală este, inclusiv în rândul copiilor, mai mare decât riscul de complicaţii post-vaccinare.

„Copiii ştim foarte clar că au un risc mic de a dezvolta forme severe. Vaccinarea, pe de altă parte, aduce beneficii clare şi în cazul copiilor cu vârsta de peste 12 ani prin faptul că poate să reducă riscul anumitor complicaţii inflamatorii, cum este sindromul inflamator multisistemic, cu afectare cardiacă. Avem deja date care ne arată că cei cu vârsta sub 20 de ani, băieţii în general, care trec prin infecţia cu SARS-CoV-2 au un risc de şase ori mai mare de a dezvolta complicaţii cardiace, în speţă miocardită, comparativ cu riscul care îl asociază vaccinarea. Deci iată, am putea spune că prin vaccinare putem scădea inclusiv riscul de afectare cardiacă. Atunci când ne gândim dacă vaccinez sau cu copilul şi decid că nu-l vaccinez de teama să nu facă miocardită este o abordare greşită. De ce? Pentru că prin infecţie, prin trecerea prin boală riscul de afectare e mult mai mare”, a adăugat medical.

Gheorghiţă a menţionat că, în prezent, la nivel naţional imunitatea cumulată post-boală şi post-vaccinare este de aproximativ 45-50% din populaţie.

Cele mai citite

O rețea vietnameză de trafic de migranți, care cerea între 15.000 și 18.000 euro de migrant, a fost destructurată

O operațiune comună la care au participat autoritățile de aplicare a legii din Franța și Regatul Unit, cu sprijinul Europol, a dus la dezmembrarea...

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...
Ultima oră
Pe aceeași temă