Galați: Accident de muncă la Uzina de Apă

Un bărbat de 70 de ani a ajuns la spital după ce macaraua pe care o conducea, la Uzina de Apă din Galaţi, s-a răsturnat într-o groapă, iar în cădere macaragiul a fost aruncat din cabină.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 25.06.2018 - 13:00

Accidentul s-a produs luni la Uzina de Apă din oraşul Galaţi.

Bărbatul a ajuns la spital după ce macaraua pe care o conducea s-a răsturnat într-o groapă. Macaragiul, un bărbat de aproximativ 70 de ani, a fost aruncat din cabină în momentul în care macaraua s-a înclinat. El a suferit mai multe răni în zona lombară şi la nivelul capului, fiind transportat de urgenţă la secţia UPU a Spitalului Judeţean din Galaţi.

„Victima are aproximativ 70 de ani, este vorba despre macaragiu. El a fost aruncat din cabină în momentul în care macaraua s-a înclinat. Bărbatul are contuzie în zona lombară, mai multe plăgi faciale, buza spartă, câţiva dinţi lipsă. A fost transportat la spital, echipajul de pe ambulanţă l-a asistat, era conştient şi stabil”, a declarat, pentru Mediafax, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Mihai Polinschi.

Macaraua aparţine unei firme din Galaţi şi s-a răsturnat în timp ce efectua o lucrare comandată de societatea edilitară Apă Canal. Utilajul care are aproximativ şase metri înălţime a căzut într-o groapă în care se construieşte un bazin de apă.

„La Uzina de Apă se realizează o investiţie a societăţii noastre, este făcută de o firmă care a contractat lucrarea. Echipamentul este al firmei contractoare, macaraua a căzut de pe o platformă şi s-a răsturnat într-o groapă adâncă de câţiva metri. Nu sunt alte pagube. Acolo se construia o instalaţie de recirculare a apei pentru reducerea consumului tehnologic la Uzina de Apă numărul 2. Fundaţia este construită, lucrarea a fost oprită pentru a fi scoasă macaraua”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al societăţii Apă Canal, Cornelia Arnăutu.

Cazul este anchetat şi de Inspectoratul Teritorial de Muncă. Inspectorii ITM vor stabili de ce s-a produs accidentul şi dacă au fost respectate normele de protecţia muncii.

Comentarii