Foto: arhivă

Furturi pe bandă rulantă! Doi bărbați au fost arestați preventiv

Doi bărbaţi din Târgu Mureş au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, fiind bănuiţi de furturi din locuinţe în mai multe judeţe, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş, într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

Share

Redacția Online 0 comentarii

04.11.2019 - 17:44

"La data de 31 octombrie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Reghin şi Poliţiei municipiului Târgu Mureş, beneficiind de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, au reuşit identificarea a doi bărbaţi bănuiţi de comiterea mai multor infracţiuni de furt din locuinţe de pe raza judeţelor Mureş şi Maramureş. În fapt, din cercetări a reieşit că în perioada august-octombrie a.c., cei doi bărbaţi, de 45 şi, respectiv, 30 de ani, ambii din Târgu Mureş, ar fi comis şapte furturi din locuinţe de pe raza judeţelor Mureş şi Maramureş. În urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţiştii mureşeni, cei doi bărbaţi, suspectaţi de comiterea unui furt dintr-o locuinţă de pe raza municipiului Bacău, au fost opriţi în trafic, pe raza judeţului Harghita, în timp ce se deplasau cu un autoturism. Asupra acestora au fost identificate ustensile şi chei false pentru deschiderea yalelor de apartament, precum şi bani şi bijuterii", precizează IPJ Mureş.

Potrivit sursei citate, la aceeaşi dată, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Reghin şi Târgu Mureş, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reghin, au desfăşurat trei percheziţii domiciliare pe raza municipiului Târgu Mureş, la locuinţele persoanelor în cauză.

"În urma acestora, au fost identificate şi ridicate bunuri susceptibile a fi provenite din comiterea mai multor fapte de furt, precum şi o armă neletală supusă autorizării, pentru care nu au putut fi prezentate documente legale. Totodată, în urma cercetărilor s-a stabilit faptul că cei doi bărbaţi sunt bănuiţi de comiterea unor fapte de furt din locuinţă de pe raza judeţelor Bacău, Harghita, Sibiu şi Bistriţa-Năsăud. Ca urmare a administrării probatoriului, la data de 31 octombrie a.c., faţă de cei doi bărbaţi poliţiştii au luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, iar ulterior, la data de 01 noiembrie a.c. instanţa de judecată a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile. Cercetările sunt continuate de către poliţişti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, complicitate la furt calificat şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, în vederea probării întregii activităţi infracţionale", a precizat IPJ Mureş.

La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Harghita, Maramureş, Bacău, Sibiu şi Bistriţa-Năsăud.

Comentarii