Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Hafez al - Assad (Foto: elcomercio.pe)

Fiul președintelui Siriei a ajuns în secret în România pentru a concura la Olimpiada internațională de matematică

Hafez al-Assad, fiul cel mare al preşedintelui Siriei, Bashar al-Assad, a sosit, în secret, pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj, pentru a participa la Olimpiada Internaţională de Matematică, informează, joi, Mediafax.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 05.07.2018 - 17:18

Hafez al-Assad (16 ani) este component al lotului olimpic de matematică al Siriei.

Surse locale au declarat, joi, că Hafez al-Assad a ajuns, miercuri, la Cluj-Napoca, în secret, împreună cu ceilalţi 10 membri ai delegaţiei olimpice siriene – cinci elevi concurenţi şi cinci oficiali (leader, deputy leader şi observatori), dar şi mai multe gărzi de corp însărcinate cu paza fiului preşedintelui sirian.

Delegaţia siriană a schimbat de trei ori datele sosirii invocând motive de securitate, miercuri fiind lansată informaţia că membrii acesteia vor ajunge doar duminică la Cluj-Napoca, înainte de deschiderea olimpiadei.

Membrii delegaţiei siriene sunt cazaţi la un hotel din zona centrală rezervat în totalitate până în data de 14 iulie, când aceştia ar trebuie să părăsească municipiul Cluj-Napoca, în ultima zi a olimpiadei.

Hafez al-Assad este membru al echipei olimpice de matematică a Siriei, el participând în 2016 la Olimpiada Internaţională de Matematică de la Hong Kong şi în 2017 la cea găzduită de Rio de Janeiro.

Fiul cel mare al preşedintelui sirian a obţinut, la Hong Kong, 13 puncte şi s-a clasat pe locul 4 din 6 în cadrul echipei Siriei, iar anul trecut la Rio de Janeiro a obţinut doar 7 puncte şi s-a clasat pe ultimul loc în echipă.

Hafez este cel mai mare dintre cei trei copii ai preşedintelui Siriei, Bashar al-Assad. El mai are o soră, Zein, şi un frate, Karim.

Cea de-a 59-a Olimpiadă Internaţională de Matematică are loc la Cluj-Napoca în perioada 3 - 14 iulie.

80 de jandarmi, 60 de poliţişti şi 6 echipaje ISU vor asigura măsurile de ordine publică la Olimpiada Internaţională de Matematică de la Cluj-Napoca.

Comentarii

loading...