18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialUn politist de frontiera a impuscat mortal un suspect

Un politist de frontiera a impuscat mortal un suspect

Un politist de Frontiera de la PF Siret a impuscat mortal cu pistolul din dotare un individ care intentiona sa treaca ilegal granita, ca riposta a unui atac neasteptat din partea lui si a grupului acestuia. Totul s-a intamplat marti seara, in jurul orei 22.40, pe timpul executarii unei misiuni specifice de supraveghere a frontierei de stat, in zona Lunca la Tisa-Valea Viseului, zona considerata de risc, avand in vedere ultimele cazuri inregistrate.
Astfel, un echipaj format din doi politisti de frontiera din cadrul Sectorului PF Sighet, judetul Maramures, a observat in noapte, la aproximativ 15 m de malul raului Tisa, patru persoane care se indreptau direct catre linia de granita. Lucratorii PF i-au somat sa se opreasca, insa grupul a continuat sa alerge catre frontiera de stat. Cele patru persoane nu s-au supus nici somatiei prin voce si apoi, conform reglementarilor legale in vigoare, nici focului de avertisment in plan vertical, incercand sa se intoarca spre interiorul tarii.
Echipajul politiei a pornit in urmarirea acestora, reusind sa-l ajunga pe unul dintre fugari. In momentul in care incercau sa-l imobilizeze, unul dintre politisti a fost atacat de celelalte trei persoane, fiind lovit in cap si trantit la pamant. Pentru a se apara, politistul de frontiera cazut a tras doua focuri de arma spre picioarele unuia dintre agresori, nimerindu-l insa la nivelul soldului. Este vorba de cetateanul roman Ion D., in varsta de 28 de ani, acesta fiind transportat de urgenta la Spitalul Sighetu Marmatiei. Ulterior, medicii spitalului au declarat ca ranitul a decedat, fiind dignosticat cu “plaga impuscata in fosa iliaca stanga, catre sold, langa organele genitale”.
Cercetarile sunt continuate de catre procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures, care trebuie sa decida daca politistul a tras in conditii de legitima aparare.

Cele mai citite

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...
Ultima oră
Pe aceeași temă