12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialSondaj IRES: Peste jumătate dintre români tind să aibă încredere în mass-media...

Sondaj IRES: Peste jumătate dintre români tind să aibă încredere în mass-media şi în profesia de ziarist

Peste jumătate dintre români tind să aibă încredere în mass-media, dar şi în profesia de ziarist, relevă un sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), în perioada 21 – 24 august, transmis miercuri Agerpres.

Conform cercetării sociologice, 21% dintre persoanele intervievate au foarte multă încredere în profesia de ziarist şi 33% – multă încredere, în timp ce 28% au susţinut că au puţină încredere, iar 15% – foarte puţină în această profesie.

51% dintre respondenţii cercetării au afirmat că tind să aibă încredere în presă, 66% au spus că tind să aibă încredere în radio, 61% – în televiziune şi 58% în internet.

În ceea ce priveşte presa, 48% dintre persoanele intervievate au susţinut că tind să nu aibă încredere în ea (2% – nu ştiu/ nu răspund), 30% tind să nu aibă încredere în radio (3% – nu ştiu/ nu răspund), 38% au afirmat că tind să nu aibă încredere în televiziune (1% – nu ştiu/ nu răspund) şi 29% tind să nu aibă încredere în internet (în acest caz 13% nu ştiu/ nu răspund).

Sondajul a fost realizat pe un eşantion multi-stratificat, probabilist, de 1.541 de persoane, de 18 ani şi peste, prin metoda CATI, şi are o marjă de eroare de plus/ minus 2,5% la o probabilitate de 95%. Cercetarea sociologică a fost realizată în perioadă 21 – 24 august, beneficiar fiind ARES.

Cele mai citite

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă