10.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialSIF Muntenia mai da 18 miliarde pentru Hanul Piratilor

SIF Muntenia mai da 18 miliarde pentru Hanul Piratilor

Conducerea societatii de investitii financiare (SIF) Muntenia a anuntat Bursa de Valori Bucuresti (BVB) ca a efectuat o plata de 18 miliarde de lei vechi pentru achitarea contravalorii a peste 700.000 de noi actiuni emise de Hanul Piratilor din Navodari. Decizia fusese luata cu prilejul majorarii de capital aprobate de AGA in luna aprilie a acestui an. In comunicatul remis de BVB se arata ca in Consiliul de Administratie al societatii Hanul Piratilor SA s-a cerut actionarilor acordul pentru a cumpara un teren si pentru a construi o noua bucatarie. Terenul respectiv, cu o suprafata de aproximativ 6,5 hectare si situat in imediata apropiere a plajei din zona Mamaia Sat, a fost cumparat de la Consiliul Local al orasului Navodari, iar banii au fost deja virati in conturile Primariei.
Suma cu care a fost cumparat terenul ridica insa semne de intrebare. Facand un calcul simplu, rezulta ca metrul patrat a fost achizitionat de SIF Muntenia, de la Consiliul Local Navodari, cu numai sase euro. Primarul orasului, Tudorel Calapod, este insa de alta parere: “Suma de 18 miliarde nu reprezinta decat o prima transa din obligatia totala de plata de 38 miliarde de lei”. Totodata, el a precizat ca, daca pana pe 15 octombrie nu se va achita integral suma, contractul de vanzare-cumparare se reziliaza. Potrivit primarului, negocierea contractului a pornit de la 9 euro/mp, in final ajungandu-se la 12 euro. “Evident, am fi putut sa vindem terenul respectiv cu un pret mult mai mare, insa legea ne obliga sa i-l dam SIF Muntenia, care avea contract de concesiune”, ne-a mai spus Tudorel Calapod.
Reamintim ca in 2004 SIF Muntenia a achizitionat Hanul Piratilor cu o suma exorbitanta, 60 de miliarde de lei. Problema consta in faptul ca hanul era o unitate falimentara, dar amplasata intr-un loc ferit de priviri indiscrete. In urma unei investitii uriase s-a creat un paradis, exclusiv pentru Teodor Mihaescu, presedintele SIF Muntenia Invest, si prietenii sai. In continuarea demersului de acum un an, SIF Muntenia si-a desavarsit “afacerea”, in timp ce milioanele de actionari nu se aleg cu nimic. Nici macar cu posibilitatea unei vacante mai ieftine la malul marii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă