9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialPreşedintele elen şi-a început vizita oficială în România

Preşedintele elen şi-a început vizita oficială în România

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit, marţi, pe Platoul Marinescu al Palatului Cotroceni, pe omologul său elen, Karolos Papoulias. Acesta se află într-o vizită oficială de două zile în ţara noastră, relatează Mediafax.

Cei doi şefi de stat au trecut în revistă Garda de Onoare, după intonarea imnurilor celor două state.

Traian Băsescu şi Karolos Papoulias vor avea convorbiri tête-à-tête şi convorbiri oficiale, cu participarea membrilor celor două delegaţii oficiale.

Potrivit programului, la ora 12.30 cei doi preşedinţi vor susţine declaraţii de presă.

Şeful statului elen va participa, în cursul serii de marţi, la un dineu oficial oferit de preşedintele Traian Băsescu în onoarea sa.

Preşedintele elen va mai avea, marţi, întrevederi cu premierul Emil Boc şi cu patriarhul BOR, PF Daniel, iar miercuri va depune o coroană de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut, va participa la un forum economic, va avea convorbiri cu preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor şi va participa la ceremonia de dezvelire a statuii Eleftherios Venizelos, situată la intersecţia bulevardul Pache Protopopescu cu strada Traian.

Marţi şi miercuri, în Grecia este grevă generală, declanşată la apelul centralelor sindicale ale ţării, faţă de proiectul controversat de austeritate pe termen mediu 2012-2015, care se dezbate în Parlament.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă